16 cele mai Neobișnuite sculpturi din întreaga lume! Aceste opere de artă nu te vor lăsa indiferent!

Arta contemporană, este cea care nu te lasă indiferent.

,,Puterea naturii”

O sculptură minunată a Mamei – Natură, care învârte Pământul. Autorul acestei creații este sculptorul italian Lorenzo Quinn.

,,Pistolul înnodat”

Această sculptură simbolizează lupta împotriva violenței și este situată în fața clădirii sediului central al ONU, New York, Statele Unite ale Americii.

,,Monumentul Libertății”

Sculptura simbolizează lupta pentru obținerea libertății în decursul procesului de creație. Ea este situată în Philadelphia, SUA iar autorul ei este Zenos Frudakis.

,,Călătorul”

Călătorului îi lipsește o parte a corpului. Artistul nu comentează motivele acestei interpretări ale existenței umane. Putem doar să presupunem, că astfel el a vrut să reprezinte pustietatea carcateristică fiecăruia din noi, pe care neapărat trebuie să o umplem, pornind în călătoria către cunoașterea de sine. Sculptura este situată în Marsilia, Franța.

,,Expansiune”

Sculptura lui Paige Bradley reprezintă o compoziție cu înălțimea de 2 m a unui postament luminos, pe care stă o femeie goală așezată în poziția Lotus. Corpul sculpturei este crăpat, iar prin crăpături trec raze de soare. Bradley este încrezută, că fiecare din noi are această lumină în interior. Trebuie doar să găsești metoda de a o elibera.

,,Mustangi de Las Colinas”

Sculptura lui Robert Glenn este constituită din 9 mustangi – cai sălbatici. Ideea fundamentală a acestei creații este de a reda puterea mișcătoare, inițiativa și spiritul degajat, care erau caracteristice Texas-ului în perioada de dezvoltare.

Monumentul ,,Geanta femeii”

Monumentul trecătorului anonim, Wroclaw, Polonia

Soarta Poloniei a fost semănată cu dificultăți și necazuri. Războaie, lagăre naziste pentru prizonieri, dictatură – toate acestea au făcut ca țara să devină puternică și demnă. Spiritul oamenilor este de neînvins. Acestei lupte îi este consacrată această sculptură.

,,Oamenii râului”, Singapore

Este noua generație a oamenilor liberi din Singapore, care au reușit să obțină independența în anul 1965. Compoziția artisitică a fost montată în anul 2000 și este dedicată nu doar copiilor, dar și întregii națiuni, care abia începe să își construiască viitorul.

,,Pantofii de pe malul Dunării”, Budapesta, Ungaria

Monumentul este dedicat evreilor decedați, care au fost executați în anii celui de-al Doilea Război Mondial în întreaga Europă. În ianuarie 1945 oamenii erau aduși la malul râului, li se ordona să se descalțe și erau împușcați, mulți dintre ei chiar de vii cădeau în apa rece și mureau. Apa râului era roșie de atâta sânge.

,,De Vaartkapoen”, Bruxelles, Belgia

Denumirea neoficială este ,,Nu te grăbi, căci poți să reușești”. Această sculptură a fost creată după comanda comitetului orășenesc. Da, în Bruxelles totul este în regulă cu simțul umorului.

,,Păianjenul”, Tokyo, Japonia

Sculptura din bronz și oțel al Luisei Bourgeois reprezintă simbolul dragostei și grijii materne – ea poartă sacul cu 26 ouă de marmură. Luisa era în relații foarte calde cu mama ei, care era țesătoare. Așa a apărut ideea unei sculpturi destul de neobișnuite și interesante.

,,Piedestal” Autor: Alexandra Reeves

,,Muncitorul”, Bratislava, Slovacia

De obicei, statuile sunt amplasate pe postamente înalte și se află la o distanță anumită de cei, care o privesc. Însă, aceasta reprezintă un om simplu, care stă și urmărește fetele de pe stradă. Această sculptură nu încearcă să fie ,,o artă înaltă și sofisticată” ea pur și simplu aduce bucurie și zâmbete pe fețele trecătorilor, spune creatorul Viktor Gulik.

,,Caii gigantici Kelpie”, Scoția

Sculpturile cu o înălțime de 30 m ale lui Andy Scott au fost gândite a fi o amintire despre rolul important al cailor în istoria Scoției. Acestea au obținut denumirea ,,Kelpie” în cinstea spiritelor de apă, care trăiesc în râurile și lacurile scoțiene, capabile să se transforme în diferite animale, dar cel mai des în cai gigantici și puternici.

,,Mihai Eminescu”, Onești, România