15 Trucuri de la bucătarii cu experiență: Ele îți vor face bucatele mai delicioase!

Knife chopping red onion on cutting board

Te-ai gândit vreodată, de ce mâncarea de la restaurant este atât de delicioasă, iar când o gătești acasă, nu îți iese chiar așa? Chestia este că bucătarii ingenioși folosesc diferite trucuri în timpul gătitului și fac mâncarea neobișnuit de gustoasă și de neuitat pentru tine. Nu trebuie să mai ghicești cum le reușește. Noi îți împărtășim câteva dintre secretele bucătarilor profesioniști!

1.Mâncarea conține ceapă, iar tu nu vrei să-ți rămână mirosul puternic în gură, după ce o consumi? În acest caz, bucătarii obișnuiesc să lase ceapa în apă cu gheață pentru ceva timp – astfel, ea devine mai puțin iute și nu lasă un gust atât de puternic după ce o consumi.

2.Dacă cafeaua este prea tare, poți adăuga puțină sare înainte de preparare. După aceea, cafeaua ta va avea o aromă mai plăcută.

3.Ai observat că salata își pierde gustul după ce o păstrezi în frigider? Acest lucru se datorează sării, pe care o presari înainte de servire. Adaugă sare înainte de a asezona și vei obține o salată ca la restaurant!

4.Pregătește un amestec din amidon de porumb și albuș de ou, amestecă bine și toarnă peste carne. Rezultatul nu se va lăsa mult așteptat – carnea va fi fragedă și gustoasă.

5.Există un mod ideal de coacere a prăjiturilor delicioase, în plus vei reuși să reții foarte ușor rețeta. Trebuie doar să folosești o cantitate egală de produse în raport de 20%.

6.Puțină sare în copturi poate spori gustul și mirosul celorlalte ingrediente importante pentru coacere. Mirosul va fi îmbătător.

7.Când trebuie să faci sosul pentru felurile de mâncare înăbușite, adaugă doar o singură linguriță de unt de arahide, acesta va da un gust nemaipomenit bucatelor. Poți înlocui untul de arahide cu muștarul.

8.Iubitorii de ouă vor aprecia – pentru a le prepara delicios, poți sparge ouăle într-o tigaie, iar în loc de ulei toarnă puțină apă. La foc mic, vei obține o mâncare gustoasă dar și sănătoasă.

9.Vodca te va ajuta să faci produsele de patiserie mai crocante și mai gustoase. Până la sfârșitul gătitului, alcoolul se va evapora, așa că poți să nu îți faci griji și să încerci acest truc!

10.Ceaiul conține tanin, ceea ce-i oferă un gust neplăcut atunci când este servit rece. Puțină sare va înlătura acest mic neajuns și vei putea să te bucuri de o băutură răcoritoare gustoasă!

11.Pentru o pregătire gustoasă a cărnii, mai există un secret – trebuie doar să „usuci” bucățile de carne cu un șervețel și să prăjești feliile într-o tigaie de oțel inoxidabil bine încălzită.

12.Pârjoalele devin mai gustoase și crocante dacă adaugi puțini pesmeți, cu ajutorul lor acestea formează o crustă în timpul coacerii.

13.Dacă pregătești mâncare fierbinte, atunci încălzește și vasele în care intenționezi să o servești. În acest caz, mâncarea își va păstra gustul mai mult timp.

14.Îți place sosul de chili? Poți înlocui făina de porumb cu chipsuri, pe care va trebui să le amesteci cu bere.

15.Omleta va deveni mai pufoasă și mai fragedă, dacă vei adăuga puțin amidon de porumb.