15 țări, în care e inutil să-ți cauți o soție!

Raportul demografic al planetei noastre e mereu instabil – epidemiile, războaiele, calamitățile naturale mereu înfluențează indicii respectivi. Vă prezint cinsprezece țări, în care e foarte greu să-ți găsești o soție – acolo trăiesc mult mai mulți bărbați.

1.Grecia

În legătură cu evenimentele din țările arabe Grecia a devenit actualmente un punct provizoriu pentru mii de migranți, dar situația demografică rămâne foarte proastă – sunt mai mulți bărbați decât femei.

2.Islanda

Procentul de bărbați în Islanda e mai mare cu 1,7%. Anterior din această cauză chiar circulau zvonuri despre 5 mii de euro, pe care guvernul, cică, ar fi gata să-i achite tuturor femeilor din străinătate, care se vor căsători cu un bărbat din Islanda și vor rămâne în țară. Ulterior, însă, această informație a fost dezmințită de însăși guvernul țării.

3.Italia

Bărbații din Italia își iubesc țara și casa și ei preferă să rămână în Italia în pofida posibilităților de a pleca undeva pentru o carieră reușită. Însă femeile din Italia au o altă viziune – ele pleacă ușor din țară în căutarea unui loc de muncă mai bun. De aceea în Italia actuală bărbați sunt mai mulți, decât femei.

4.Norvegia

O altă țară, în care predomină bărbații– cu 12 mii de reprezentanți- este Norvegia. Guvernul și serviciile sociale din Norvegia acum nu prea înțeleg, cum să niveleze această diferență.

5.EAU

Aici diferența dintre numărul de bărbați și femei e simplu uluitoare – 247 de bărbați la o sută de femei! Însă arabii sunt capabili să-și rezolve problemele datorită fluxului de migranți, inclusiv a femeilor din Europa.

6.Suedia

Suedia oferă un pachet social foarte și foarte bun, însă și aici este o problemă demografică. Sunt două cauze – deficitul de spațiu locativ din țară și numărul mare de imigranți.

7.China

În China trăiesc 1,5 miliarde de oameni, numărul bărbaților prevalează cu 40 de milioane. Acest fapt se datorează superstițiilor și metodelor barbare de selecție, când fetițele nou-născute pur și simplu erau omorâte sau lăsate în stradă. Așa ceva se mai întâmplă în regiunile rurale și astăzi. Femeile în general sunt considerate în China niște ființe inferioare bărbaților.

8.Iran

Iranul este o țară relativ deschisă și femeilor de aici le place să călătorească și să lucreze în alte țări. În plus, multe din ele nu se grăbesc să se căsătorească, pentru ele e mai importantă cariera.

9.SUA

În SUA sunt câteva state și orașe, în care numărul bărbaților e considerabil mai mare, decât cel al femeilor. E vorba de Nevada, San-Francisco și Texas.

10.Qatar

Qatar a devenit bogat în ultimele decenii, actualmente țara oferă multe locuri de muncă, care sunt ocupate în majoritate de imigranți. Arabii nu prea au nevoie să muncească. Guvernul țării oferă vize de muncă practic băbraților, considerându-i mai capabili pentru muncă, iar femeile, din păcate, de obicei primesc refuz.

11.Egipt

Egiptul este una din cele mai populate țări din Africa, dar și aici femeile suferă din cauza superstițiilor, multe din ele nici nu au acces la studii. În plus, femeile din Egipt foarte des suferă din cauza violurilor, din această cauză ele preferă să plece din această țara cu prima ocazie.

12.Afghanistan

Erau timpuri, când Afghanistanul se considera un loc liniștit, iar femeile locale puteau să se afirme în societate. Pe timpurile comuniste drepturile lor erau promovate și respectate, dar în anul 1995 a apărut mișcarea Taliban, care a instalat legislația șaria și a anulat toate drepturile femeilor. Multe din ele au fost nevoită să părăsească țara.

13.Filipine

Multe femei din Filipine preferă să plece din țară în căutarea unui loc de muncă mai plătit, de aceea în această țară numărul bărbaților de asemenea prevalează.

14.Nigeria

Nigeria rămâne un loc instabil pe hartă, drepturile femeilor aici sunt lezate consistent, ca și în multe alte țări islamice. Bărbații aici sunt mai privilegiați ca femeile.

15.India

Violența și încălcarea drepturilor impun femeile indiene să plece din țară, în care, la fel ca și în China, familiile preferă să aibă un băiețel și nu o fetiță.

Sursa