15 sfaturi simple pentru a împrospăta interiorul apartamentului tău!

Dacă locuiești într-un apartament închiriat sau nu ai posibilitate să inițiezi o reparație costisitoare, aceste trucuri te vor ajuta să împrospătezi rapid interiorul locuinței tale.

1.Schimbă lustrele și lămpile

Lămpile de modă veche sau becurile prăfuite care stau în ele distrug orice interior. Alege o lumină caldă sau rece în dependență de nuanțele din cameră. Astfel, poți efectua o zonare: o lampă aparte pentru zona de relaxare, iar alta pentru birou și tot așa mai departe.

2.Pune vaze cu flori și ierburi

Florile vii împrospătează interiorul. Cumpără vaze frumoase și nu le lăsa să se prăfuiască până la ziua ta de naștere. Cumpără, din când în când, buchete de flori pentru casă. Apartamentul tău va arăta mai frumos, iar camera vă căpăta o aromă florală proaspătă. Pentru bucătărie alege plante și ierburi aromatice: rozmarin, busuioc, cimbru, mentă și alte plante culinare.

3.Agață un panou pentru notițe 

Un panou pentru notițe este foarte util, pentru că te va ajuta să lași mementouri și să nu uiți ce urmează să faci. Arată grozav și adaugă confort încăperii. Pe lângă notițe, poți fixa bilete la concerte, fotografii din vacanță, desenele copiilor și alte lucruri drăguțe.

4.Restaurează un dulap vechi

Dacă ai un dulap vechi în apartament, începe să îl actualizezi. Îndepărtează cu hârtia de șlefuit resturile de vopsea veche. Dacă lemnul arată bine, îl poți acoperi cu un strat de ulei special. Dacă dulapul este din PAL, vopsește-l complet. Mobila veche va adăuga un farmec aparte locuinței tale.

5.Înnoiește covoarele 

Covoarele vechi sunt un dezavantaj pentru interiorul casei tale. De asemenea, în ele se adună praf și murdărie. Scapă de covoarele vechi și gândește-te, poate camera va arăta mai bine fără ele. Schimbă covoarele din baie și cumpără un covoraș nou și călduț lângă dormitor, pe care vei păși imediat după trezire.

6.Decorează pereții cu obiecte neobișnuite 

Pereții pot fi decorați nu doar cu tablouri sau rame cu fotografii. Poți atârna o pălărie frumoasă, chitară sau ukulele, un colaj din farfurii interesante, o ghirlandă cu lanterne, panouri împletite – alegerea depinde doar de interesele și imaginația ta.

7.Alege textile frumoase

Frumusețea interiorului poate fi obținută prin unitatea textilelor. Cumpără o față de masă interesantă. Aruncă perne moi pe canapea. Cumpără lenjerie de pat nouă sau o pătură confortabilă tricotată. Lucrurile textile nu trebuie să aibă aceeași culoare, dar trebuie combinate între ele.

8.Vopsește plăcile de faianță de la bucătărie și din baie

Plăcile vechi nu trebuie îndepărtate dacă stau bine. Acestea pot fi vopsite. Poți opta pentru vopseaua de interior cu umiditate ridicată, care se aplică după ce plăcile sunt spălate și curățate bine. La final, rezultatul se fixează cu ajutorul lacului acrilic pe bază de apă.

9.Schimbă draperiile

Draperiile sunt cel mai simplu mod de a-ți exprima stilul preferat în interior. Cele albe, bej sau gri vor adăuga o notă de Scandinavia locuinței tale. Perdelele de culori strălucitoare cu imprimeuri și desene – un element al stilului caraibean. Jaluzelele vor aduce puțină seriozitate, iar cele verticale vor crea de asemenea iluzia unor tavane înalte. Există multe opțiuni pentru amenajarea geamurilor: jaluzele, perdele romane din țesături, translucide sau invers cele care nu permit luminii să pătrundă în încăpere.

10.Agață niște rafturi

Un raft elegant este cel mai bun decor pentru interiorul casei, mai ales datorită funcționalității sale. Dar nu îngrămădi totul deodată pe el. Acesta va înceta să mai fie un element de decor.

11.Vopsește ușile

Pentru a nu porni o reparație mare cu instalare de uși noi, încearcă să le readuci la viață pe cele vechi. Înlătură vopseaua de pe ele și aplică un strat nou de vopsea. Pentru o unitate de stil, este mai bine să le vopsești pe toate în aceeași culoare.

12.Pune oglinda într-o ramă de tablou

Oglinzile adaugă vizual spațiu camerei, iar o ramă spectaculoasă adaugă stil și eleganță. Poți cumpăra cea mai simplă și ieftină oglindă și pune-o într-o ramă frumoasă de tablou.

13.Actualizează capul patului

Dacă este un pat moale, poți schimba tapițeria capului. Dacă este din lemn, îl poți reînnoi cu vopsea sau lac. Dacă patul nu este dotat cu această piesă, o poți face cu ajutorul unor perne suplimentare, plăci din lemn sau țesături.

14.Schimbă șorțul de bucătărie

Dacă nu ai posibilitatea de a schimba bucătăria veche, un șorț nou te va ajuta să împrospătezi interiorul camerei. Acesta va proteja peretele de stropii de grăsime sau suc. Poți achiziționa un panou din sticlă groasă, piatră artificială sau naturală, ceramică sau plastic. Chiar și plăcile obișnuite pot fi utilizate pentru crearea unui șorț. Dacă materialul permite, șorțul vechi poate fi vopsit.

15.Schimbă canapeaua și pernele

Canapeaua poate avea o carcasă rezistentă, dar o tapițerie ponosită și decolorată. Pentru a nu cumpăra alta nouă, schimb-o pe cea veche. Ce-i drept, nu toate modelele pot fi atât de ușor renovate. Posibil, va fi nevoie să cumperi altă canapea. Dar se merită: această achiziție va schimba complet interiorul camerei. Iar pernele mici te vor ajuta să creezi un plus de confort.