15 poze cu animale incredibil de emotive la fel ca și oamenii

Mulți oameni obișnuiesc să creadă că animalele nu pot avea sentimente, dar în realitate acestea sunt capabile să trăiască cele mai diferite emoții, care de fapt sunt caracteristice omului. Prietenie, dăruire de sine, grijă și devotament fără limite, e o mare fericire să traiești aceste sentimente măcar o dată în viață.

Elefanții Jenny și Shirley au fost luați împreună la circ: Jenny era încă micuță iar Shirley avea deja 20 de ani. Apoi drumurile lor s-au despărțit, dar peste 25 de ani ei s-au întîlnit într-un adăpost pentru elefanți. <<Chiar de la început, Jenny a început să se comporte straniu, – spun lucrătorii adăpostului,- ea încerca să ajungă cu trompa la cușca lui Shirley și era foarte agitată. Apoi Shirley a rasuflat din toate puterile, nu am văzut niciodată așa emoții înduioșătoare.>>

Urangutanul Rosko a rămas de mic fără părinți. El nu mai dorea să traiască, nu mînca și tratamentul nu dădea rezultate. În același timp, la adăpost a fost adus un cîine, care deodată a devenit cel mai bun prieten al urangutanului. De atunci ei sunt de nedespărțit.

Yang Yun participa la un concurs de diving, cînd la un moment dat a simțit o crampă musculară. Atunci balena albă Mila a împins-o la suprafață, astfel salvîndu-i viața.

<<Să fii bravo. Te iubesc>> Iată ce a auzit ca Irene Pepperberg de la papagalul său iubit înainte de moartea acestuia.

Cîinele Tommy întotdeauna mergea cu stăpîna sa la biserică. Dar după ce aceasta a murit, el a început să vină singur la slujbă. Pentru om cîinele e doar un animal de companie, dar acesta nu realizează ce reprezintă omul pentru cîine.

În 2011 cercetătorii au dovedit că vacile pot prieteni și simțesc o mîhnire adevărată, dacă se despart de prietenul său.

Cînd protectorul naturii Antony Lawrence a murit, acești elefanți s-au adunat în grup și au mers timp de 12 ore pînă la casa lui. Cîndva, aceștia urmau să fie împușcați dar Antony le-a salvat viața.

Labradorul Lisha a hrănit peste 30 de animale, de diferite specii după ce acestea au rămas fără mamă. Ea continua să aibă grijă de micuți și îi învăța să supraviețuiască.

Gorila Coco privea filmul <<Tea with Mussolini>> la televizor. La scena tristă de despărțire aceasta a închis ochii, doar să nu vadă cît de tragică este.

Copiii se jucau cu cîinele George, de rasă Jack Russell Terrier, cînd deodată au fost atacați de niște pitbulli. George  a încercat să salveze copiii și s-a năpustit asupra cîinilor agresivi dar a suferit traume grave. În așa fel el a salvat 5 copii și a fost decorat post mortem cu medalie pentru curajul de care a dat dovadă.

Cîinii pentru persoane cu dizabilități Solty și Rosell și-au scos stăpînii din clădirea World Trade Center în timpul atacului teroristic din 11 septembrie 2001.

Cînd stăpînii și-au luat Cocker Spanielul pe nume Ellie, ei nici nu și-au imaginat că celălalt cîine al lor – Leo va deveni cîine-ghid pentru Ellie. El o conduce la plimbare și o protejează de alți cîini.

În 2011 un diver a fotografiat acest pește la Marea Barieră de Corali. Acesta a spart cochilia unei crustacee pentru a scoate conținutul ei. Dacă acest pește își poate folosi instrumentele înseamnă că intelectul lui se dezvoltă. Multe animale s-au învățat să folosească diferite ustensile, doar recent au apărut dovezi documentare că și peștii au astfel de capacități.

Patricia Edshid își făcuse un ceai, cînd hoții au intrat cu cuțitele în casa ei. Unul din ei a început să o amenințe, atunci cîinele ei Oee l-a înșfăcat pe hoț de mîină salvîndu-și stăpîna, dar s-a ales cu traumă la cap. <<Dacă nu era ea, probabil nu mai trăiam acum>>, – spune Patricia, iar cîinele a primit medalie pentru curajul său.

În fiecare an bufnița Gandalf depunea ouă și aștepta pui, dar aceștia niciodată nu ieșeau. Într-o zi i s-a pus un ou străin, din care a ieșit un bobocel și bufnița a început să aibă grijă de el. Deși, de obicei bufnițele își omoară puii care nu le seamănă la chip și miros.