15 lucruri NEȘTIUTE despre Adolf Hitler – figura centrală a fascismului

Adolf Hitler a fost unul dintre personajele centrale ale fascismului, dar și dictatorul Germaniei din 1933 până în 1945. Cel de-al doilea război mondial este legat de personalitatea sa. Hitler este considerat unul dintre principalii criminali împotriva umanității din secolul al XX-lea.

1.Hitler credea că cea mai superioară rasă sunt arienii – oameni cu ochi albaștri și păr blond. El însă avea părul negru și ochii căprui.

2.Tatăl lui Hitler, Alois s-a căsătorit cu ruda sa Klara Pölzl. A fost cea de-a treia căsătorie. Din cauza legăturilor de rudenie, Alois a trebuit să obțină permisiunea de la Vatican pentru a se căsători cu Klara. Klara, împreună cu Alois a dat naștere la șase copii, printre care era și Adolf, care a fost al treilea copil.

3.Hitler niciodată nu și-a scos haina de pe el în locurile publice.

4.Este interesant faptul că Hitler știa despre endogamia din familia sa și, prin urmare, se exprima, întotdeauna, foarte scurt și neclar despre părinții săi. El a cerut confirmarea documentară a strămoșilor săi.

5.Hitler avea doar un testicul.

6.Hitler a fost vegetarian și a creat legi împotriva tratamentului crud al animalelor.

7.Hitler a fost nominalizat la Premiul Nobel în anul 1939.

8.Când Hitler avea 4 ani, un preot l-a salvat de la înec.

9.Hitler a suferit de ailurofobie (teama de pisici).

10.Hitler nu a vizitat niciodată lagărele de concentrare.

11.Profesoara sa spunea că el întotdeauna se comporta ca un lider.

12.Mama lui Adolf Hitler dorea să facă avort. Medicul însă a convins-o să renunțe la această idee.

13.Nu este o glumă. Hitler a inventat conceptul de păpușii sexuale. El dorea ca soldații săi să poată răspunde nevoilor lor fără a se folosi de femeile străine. El a ordonat să se facă păpuși gonflabile pentru soldați sub forma unei femei.

14.Hitler a fost un bun orator, discursurile sale au condus mulțimi de oameni într-o stare de isterie în masă.

15.Pentru a menține ordinea, Hitler a ordonat ca oamenii, care erau prinși călătorind fără bilet, să fie împușcați chiar în stație.

Sursa