15 locuri excepționale din Europa, pe care ar trebui să le vezi cel puțin o dată în viață

În lume există mii de locuri minunate, pe care e posibil să le vezi într-o viață întreagă, dacă îți dorești asta. Călătoriile sunt o metodă minunată prin care poți scăpa de rutină, de stres și îți poți asigura doza de bună dispoziție pentru o lună înainte.

Dacă ești în pană de idei referitor la următoarea ta călătorie, îți prezentăm 15 locuri nemaipomenite din Europa, pe care ar trebui să le vezi măcar o dată în viață.

1. Fiordurile din Norvegia

În lume nu există locuri mai potrivite pentru meditație, decât fiordurile norvegiene. Malurile abrupte și stâncoase, natura bogată și vârfurile montane înzăpezite sunt locul unde te vei regăsi.

2. Chamonix, Franța

Este orășelul, unde au avut loc pentru prima dată Jocurile Olimpice de iarnă, este situat la poalele muntelui Mont-Blanc.

3. Hallstatt, Austria

Orășelul, situat în Alpii austrieci, este renumit datorită faptului că aici se extrage sare deja de mai bine de 3000 de ani. Peisajele locului sunt uimitoare.

4. Lacurile Plitvice, Croația

Unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din sud-estul Europei este cunoscut datorită lacurilor și cascadelor minunate.

5. Meteora, Grecia

În nordul Greciei se află unul dintre cele mai mari complexuri de mânăstiri, situate pe vârful stâncilor. Denumirea „Meteora” așa și se traduce „suspendate în aer”.

6. Lacul Annecy, Franța

Lacul Annecy este considerat a fi cel mai curat lac din Europa, de aceea turiștii, cărora le place să înoate, adoră această destinație.

7. Drumul pietruit al gigantului, Irlanda de Nord

Drumul pietruit al gigantului este constituit din 40 000 de coloane bazaltice și andezite unite între ele, care s-au format ca urmare a unei erupții vulcanice antice. Acest loc este considerat una dintre minunile naturale ale Marii Britanii.

8. Cappadocia, Turcia

Această regiune este populară printre turiști datorită stâncilor de o formă deosebită, care mai sunt numite „ hogeacuri magice”.

9. Castelul Neuschwanstein, Germania

Acest loc l-a inspirat pe Disney să creeze castelul din parcul de distracții. Neuschwanstein este unul dintre cele mai populare locuri din Bavaria.

10. Santorini, Grecia

În mileniul trecut, această insulă a fost practic distrusă de una dintre cele mai puternice erupții vulcanice din lume. În prezent, Santorini este renumită pentru atmosfera relaxantă și aerul mediteranean.

11. Cheile Verdon, Franța

Cheile Verdon cu o adâncime de 700 de metri este considerat unul dintre cele mai frumoase canioane din Europa.

12. Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Imaginea cu această cascadă minunată din Islanda poate fi văzută în numeroase calendare de perete.

13. Lacul Geneva, Elveția / Franța

Unul dintre cele mai mari lacuri din Europa, Geneva, este înconjurat de munți, castele și plantații de viță de vie.

14. Praga, Cehia

Acest oraș este renumit datorită străzilor șerpuite și arhitecturii gotice. Capitala Cehiei mai este supranumită „Orașul celor 100 de turnuri”.

15. Valea Lauterbrunnen, Elveția

Este greu să găsești un loc mai frumos decât Valea Lauterbrunnen. Cascade, vârfuri înzăpezite și peisaje excepționale – le poți privi neîncetat.

Sursa