15 date nemărturisite de nimeni despre IKEA. La sigur nu le știai!

Dacă ar fi cineva întrebat cu ce se asociază Suedia, probabil că fiecare al doilea ar răspunde: cu IKEA. Nimic de mirare, întrucât acest gigant comercial este cunoscut practic în orice colț al lumii. Însă, puțini cunosc despre tehnicile de manipulare folosite de această companie pentru a-și atrage clienții.  Noi le-am aflat și ți le destăinuim în cele ce urmează.

1. Cu cât mai departe, cu atât mai bine

Magazinele IKEA sunt localizate departe de marele orașe, de obicei, în suburbii. Acest lucru este determinat nu doar de chiria ieftină a spațiului. În această poziționare se ascunde o strategie de marketing foarte subtilă. Făcând un drum atât de lung, o persoană neapărat va ține să cumpere ceva. Logica îi va spune că este nerentabil să parcurgi atâția kilometri, să pierzi o oră sau două și să nu cumperi măcar un lucru cât de mic.

2. Principiul labirintului

IKEA este proiectat după principiul labirintului. Aceasta se face intenționat pentru ca vizitatorii fără a avea de ales să parcurgă tot magazinul și să vadă tot sortimentul de marfă, în eventualitatea că ar putea cumpăra ceva ce nu a planificat. Doar lucrătorii magazinului știu de anumite treceri „secrete” care îi ajută să ajungă mai repede acolo unde au nevoie. Plus la toate, pereții din magazinele IKEA sunt mobili, fiind situați pe roți.

3. Același produs se afișează în mai multe locuri

Acest truc este realizat pentru a-l determina pe client să nu piardă niciun produs din vedere.

4. Principiul „Bulla-bulla”

Cum să vinzi un fleac la prețul său de cost, așa încât cumpărătorul să nu pună la îndoială dacă are nevoie de el sau nu? Creezi iluzia unui haos de lucruri rămase în voia sorții și pui un preț redus semnificativ. Marketerii IKEA au inventat această tactică, care ulterior a fost preluată de foarte multe magazine din diverse colțuri ale lumii, fiind numit principiul „bulla-bulla”.

5. Libertate totală pentru clienți

Vizitatorilor IKEA li se permite practic orice: să doarmă pe canapele, să se îmbrace un hanorac și să se plimbe în el tot magazinul, fără să-l cumpere sau să se plimbe cu căruțul pentru cumpărături. Nimeni nu-ți va face observație pentru asta. Plus la toate, în IKEA totul este creat pentru confortul clienților: spații pentru copii unde îi poți lăsa cât faci cumpărături sau camere speciale în care poți să-i hrănești și să-i schimbi.

6. Consultanții magazinului se vor apropia doar atunci când sunt chemați

Aceasta este o regulă pentru lucrătorii IKEA. Ei nu au voie să deranjeze vizitatorii și să propună ajutor la fiecare pas. Ei sunt obligați să facă acest lucru doar când sunt solicitați.

7. Limbajul secret al lucrătorilor

Clienții magazinului nu vor ști niciodată când într-un alt colț al magazinului s-a întâmplat ceva. Vocea din difuzor anunță despre anumite evenimente neprevizibile printr-un limbaj codat. Potrivit unor surse, „codul 22” anunță o situație excepțională la casă, iar „codul 99” – că s-a pierdut un copil prin magazin. Aceste coduri însă sunt modificate periodic.

8. Denumirile pentru produse se aleg aleatoriu cu ajutorul unui program special

Aceasta se face pentru amuzament, mulți clienți manifestă interes pentru denumirile ciudate ale unor produse.

9. Taina misterioasă a bucătăriilor IKEA

În zona de mobilier pentru bucătărie sunt amplasate ventilatoare pe pod, care pe lângă aer aduc și o aromă ușoară de mâncare. Este un truc psihologic care îți induce ideea că la o asemenea bucătărie mereu va fi mâncare gustoasă.

10. Zone gastronomice amenajate în magazin. Chiftele marca IKEA

Dacă ești deja de câteva ore prin magazin, iar până ajungi acasă mai durează mult, este binevenit să mai mănânci ceva. Pentru aceasta au fost amenajate zone speciale unde se servesc bucate, iar chiftelele sunt cartea lor de vizită.

11. Depozit la vedere

IKEA este primul magazin care a introdus practica de a procura direct din depozit.

12. Principiul „singur vei asambla – vei îndrăgi”

Acesta presupune că multe din obiectele de mobilier IKEA sunt livrate, fără a fi asamblate. Această misiune este lăsată pe seama cumpărătorului, care trebuie să se descurce în instrucțiuni și să monteze un lucru cu mâinile proprii. După ce va încheia această sarcină, lucrul asamblat îi va aminti de cât efort, timp și suflet a depus, fapt ce-l va determina să țină mai mult la el.

13. Lemnul pentru IKEA

Statisticile arată că IKEA utilizează 1% din tot lemnul din lume pentru produsele sale. Această cifră destul de mare ei încearcă să n-o afișeze.

14. IKEA nu mai este o companie suedeză

În anul 2012 compania IKEA și-a vândut marca pentru 11,2 mlrd de dolari firmei olandeze Stichting INGKA Foundation. Totuși, fondatorul IKEA Ingvar Kamprad, mai figurează ca și coproprietar al companiei.

15. Cataloagele IKEA sunt cele mai populare în Europa

Există statistici potrivit cărora, cataloagele IKEA sunt mai populare decât Biblia. În timp ce anual se editează circa 100 de mln de Biblii, cataloagele IKEA au un tiraj de circa 180 mln de exemplare.

Sursa