14 reguli de succes, care par incredibile, dar care se bazează pe cercetări științifice. Ele chiar te pot ajuta!

Recent, utilizatorii Quora au fost provocați să răspundă la următoarea întrebare: „Dați exemple de niște reguli de viață care par incredibile sau care contravin gândirii raționale”. Noi am ales cele mai uimitoare răspunsuri, care sunt confirmate și de studii științifice.

1. Dacă nu-ți place o anumită trăsătură a cuiva sau tinzi mereu să critici acest aspect, cel mai probabil că această trăsătură o posezi și tu. Freud a numit acest fenomen „proiecție”. Aceasta presupune că omul atribuie altcuiva propriile trăsături suprimate. De exemplu, oamenii care sunt preocupați de aspectul lor fizic, îi pot numi urâți pe alții, iar cei pentru care statutul și banii sunt foarte importanți, îi critică pe oamenii bogați.

2. Comportamentul depinde mai mult de mediu, decât de propria voință. Situațiile îi fac pe oameni binevoitori sau răufăcători. Așadar, ține-te mai departe de televizor și de rețelele de socializare.

3. Dacă e să trăiești o anumită emoție, tu o vei putea depăși. Atunci când eviți acel moment ce îți provoacă o emoție negativă, tu îi permiți acesteia să te conducă. Mai bine simte-o, doar așa vei putea s-o înfrunți.

4. Poți deveni o persoană interesantă, numai dacă ești interesat de ceva. Oamenii carismatici care îi cuceresc pe ceilalți, devin așa datorită faptului că ei singuri se lasă cuceriți de ceea ce îi înconjoară.

5. Fericirea poate fi cumpărată. Dacă vei investi niște bani în lucruri necesare precum un pat confortabil care te va ajuta să te odihnești și să fii plin de energie pe tot parcursul zilei sau dacă vei închiria o locuință mai aproape de serviciu, ca să nu pierzi timpul pe drum, atunci banii chiar îți pot aduce fericire.

6. Conflictul poate fi și „sănătos”. Contradicția constructivă – este o trăsătură importantă a echipelor de succes.

7. Laudă-te cu slăbiciunile tale. Dacă vei spune deschis despre ceea ce nu-ți reușește, oamenii invidioși nu vor avea motive să te atace și să se folosească de slăbiciunile tale, iar în rezultat tu vei părea o persoană sinceră și respectabilă.

8. Lenea este o calitate minunantă pentru un lider. Oamenilor care muncesc asiduu, le este greu să-și delege atribuțiile altcuiva. Iar oamenii care au o lene constructivă vor fi foarte bucuroși când sarcinile lor vor fi realizate de subalterni, care poate vor face aceste lucruri și mai bine.

9. Intelectul nu este totul. Pe lângă IQ, oamenii de succes se caracterizează prin conștiinciozitate și perseverență.

10. Gândurile la moarte pot fi de folos. Acestea te ajută să ai activități pline de sens și nu pur și simplu plăcute, ele te vor face să înțelegi că e necesar să lași ceva după tine.

11. Noi nu știm să ne prezicem fericirea. De exemlu, un salariu mai mare este un motiv de bucurie pentru un termen restrâns.

12. Vulnerabilitatea este benefică. Sociologia demonstrează că vulnerabilitatea nu este egală cu slăbiciunea: ea poate deschide uși spre creativitate și spre relații bune cu oamenii.

13. Chiar și cei pe care nu-i cunoști bine îți pot fi de ajutor. Studiile au arătat că îți poți găsi un loc de muncă sau iubirea vieții, datorită oamenilor nu foarte apropiați.

14. Explozia de furie te face și mai furios. Demonstrându-ți furia cu orice ocazie, tu nu te desparți de dezamăgire, dar consolidezi și mai mult modul tău agresiv de comportament.

Sursa