14 fapte necunoscute, care vă vor face să vă schimbați părerea despre trecutul nostru istoric

1.Istoria omenirii a început cca 162 de mii de ani în urmă, de atunci pe Pământ s-au născut peste 107 de miliarde de oameni.

2.Până în secolul XIX 90 de procente din oameni mureau din cauza foamei, frigului și bolilor. Războaiele au adus și ele aportul lor, care e mult mai modest, decât obișnuim să credem.

3.Doar în anul 2009 numărul populației rurale a devenit mai mic, decât a celei urbane.

4.Pentru a ridica numărul populației la 2 miliarde, omenirea a avut nevoie de 100 de mii de ani. Încă peste 40 de ani, însă, pe planetă trăiau deja 4 miliarde de oameni.

5.Oamenii au avut nevoie de 80 de mii de ani pentru a ajunge din Africa în Alaska. Însă timp de doar 2 mii de ani ei au invadat deja tot continentul american.

6.Cândva pe planetă trăiau mai multe specii de oameni, dar a supraviețuit doar Homo Sapiens.

7.Creierul oamenilor, care trăiau cu 50 de mii de oameni în urmă, era mai mare decât al nostru cu 10%.

8.Homo Erectus au trăit pe Pământ un million de ani, dar nu au putut crea nici o civilizație, ei nu au avut nici chiar instrumente primitive.

9.Majoritatea uneltelor în antichitate se confecționau din lemn, însă ele nu s-au păstrat.

10.Câinele s-a alăturat omului aproximativ cu 15 mii de ani în urmă.

11.Nici astăzi nu se știe, cum au ajuns oamenii străvechi în Australia. Pentru ei a fost la fel de greu, ca pentru noi să nimerim pe Lună.

12.Anume  Homo Sapiens este responsabil pentru dispariția celor mai mari fiare din istoria terrei – mamuții, tigrii, urșii de peșteră.

13.A utiliza uneltele știau multe animale, a le confecționa – doar Homo Sapiens.

14.Toate celelalte tipuri de oameni, în afară de Homo Sapiens, puteau vâna doar animalele mici și evitau contactele cu fiarele mari – cel mai des acestea deveneau fatale pentru ei.

Sursa