14 cele mai îndepărtate locuri de pe planetă, pe care o să vrei să le descoperi

Ți-ai pus în cap să fugi de rutină, monotonie sau de haosul vieții? Atunci aceste locuri îndepărtate, unde nu calcă frecvent picior de om, sunt pentru tine.

1. Insula Paștelui, Chile

Aceasta se află la 3 mii de km depărtare de civilizație și e renumită datorită acestor statui realizate din piatră vulcanică între anul 1250 și 1500.

2. Longyearbyen, Norvegia

Este unul dintre cele mai nordice orașe de pe planetă. În 1950 aici a fost adoptată o lege care interzice îngroparea decedaților, întrucât solul înghețat mumifică cadavrele.

3. Insula Devon, Canada

Pe această insulă NASA a efectuat cercetări în cadrul pregătirilor misiunii pe Marte. Aici au fost testați roboții, scafandrele și veficulele. În această zonă nu sunt nici măcar animale.

4. Lacul Yueyiquan, China

Iată o adevărată oază în pustiu. Aceasta are peste 2 mii de ani și se află în deșertul Gobi. Până acolo circulă autobuzul, așa că nu este atât de greu de ajuns.

5. Depresiunea Danakil, Etiopia

Acesta este cel mai fierbinte loc din lume, numit în popor „Porțile Iadului”. De fapt aici este un lac din lavă, sare, acizi și compuși de sulf.

6. Insula Barra, Scoția

Este cea mai sudică insulă din Hebridele exterioare cu o lungime de 16 km și o populație de 1000 de oameni. Aici există și o pistă de zbor care apare și dispare odată cu fluxul și refluxul apei.

7. Apolim, Samoa

Samoa este constituit din 4 insule, cea mai mică fiind Apolim. Aici este numai junglă, înconjurată de apă cristalină.

8. Tristan da Cunha

Este un grup de insule vulcanice în partea de sud a oceanului Atlantic. Acesta este un teritoriu britanic unde poți vedea balene, delfini, pinguini și păsări de mare. Aici trăiesc 269 de oameni, iar cel mai apropiat uscat se află la o distanță de 2,5 mii de km.

9. Stația McMurdo, Antarctica

Aceasta se află la o distanță de numai 1400 de km de polul sud. Aici trăiesc doar cercetători și savanți.

10. Insulele Kerguele

Arhipelagul este situat în partea cea mai sudică a Oceanului Indian, de aceea aici rareori vin turiști.

11. Oaza Siwa, Egipt

Aceasta e o zonă mai izolată din Egipt. Peste 200 de izvoare asigură cu apă satul contruit din argilă.

12. Insula Pitcairn, Pacificul de Sud

În acest colț de rai trăiesc aproximativ 50 de oameni, chiar dacă Marea Britanie oferă pământ gratuit celor ce vor să se mute acolo. Doar că locuri de muncă nu prea sunt. Principalele ocupații pot fi diving-ul sau bronzatul pe plajă.

13. Podișul Tibet, China

Se află între munții Kunlun și Himalaya, la o altitudine de 3 – 4,5 km. Aici sunt numeroase lacuri și râuri.

14. Insula Socotra, Yemen

Din cauza plantelor neobișnuite, această insulă mai este numită „insula extraterestră”. Aici se vorbește limba socotră, care nu are variantă scrisă.

Sursa