13 Semne că îți irosești timpul și viața în zadar! Dacă nu ești fericit, schimbă ceva!

Posibil, îți este greu să recunoști asta!

1.Ești prea ocupat să faci lucruri, pe care nu merită se la faci deloc

Jocuri pe calculator, reality show-uri, scroll pe telefon, supraalimentare, abuzul de alcool. Lista poate continua.

Privește-ți viața în serios. Cum îți petreci cea mai mare parte din timp? Aceste lucruri îți aduc vreun beneficiu? Contribuie la îmbunătățirea vieții din viitor? Dacă nu, ar trebui să schimbi ceva în rutina ta zilnică.

2.Te plângi des

Dacă te plângi în mod regulat de locul de muncă, de șef, de salariu, vecini sau partenerul de viață, nu faci nimic altceva decât să răspândești negativism. Asta nu schimbă nimic, doar te împiedică să înaintezi.

Încearcă să scapi de acest obicei și vorbește mai des despre ceea ce îți place în viața ta.

3.Nu-i oferi hrană creierului tău

Dacă nu înveți nimic nou și nu continui să te dezvolți, începe stagnarea. Imaginează-ți un rezervor cu apă, care dacă stă mult timp devine murdară. Cam același lucru se întâmplă și cu creierul, dacă nu încerci ceva nou.

4.Ai prea multe gânduri negative

Dialogul intern îți influențează puternic viața. După cum spunea Henry Ford: „Indiferent ce crezi –  că poți sau că nu poți, în orice caz ai dreptate.”

Dacă îți spui că nu ești suficient de inteligent pentru a fi promovat sau a începe o afacere – așa și este. Dacă îți spui că ești prea obosit pentru a face o schimbare – acest lucru este adevărat. Orice îți spui – asta devine realitatea ta. Ține-ți gândurile sub control!

5.Nu ești inspirat

Ai vreun hobby sau vreo pasiune? Mulți consideră că nu sunt interesați de nimic, dar este imposibil. Trebuie să fie ceva ce te bucură și îți aduce satisfacție. Găsește o astfel de ocupație și dedică-i mai mult timp și atenție.

6.Nu îți planifici viitorul

Da, este foarte important să trăiești cu prezentul, dar uneori trebuie să te gândești ce îți dorești de la viitor. Dacă nu ai un scop, te miști prin viață ca frunza pe apă. Nu este o strategie prea bună.

Imaginează-ți că ai în interior un senzor precum GPS-ul, care te duce la scopul tău. Ascultă ce îți spune și întocmește un plan de acțiuni, care te va ajuta să ajungi acolo unde îți dorești.

7.Petreci prea mult timp cu oamenii care nu îți permit să înaintezi

Aceștia sunt numiți vampiri energetici, și nu în zadar. Ei îți absorb energia vitală și nu îți oferă nimic în schimb. Înconjurat de astfel de oameni nu vei înainta în viață, nu vei deveni mai bun. Petrece mai mult timp cu cei, care încearcă să crească și îi susțin și pe alții în asta.

8.Ești dependent de telefon

Telefonul este un dispozitiv util, dar îl utilizăm prea des. Amintește-ți, cât timp pierzi din cauza lui și cum asta îți afectează relațiile cu oamenii din jur. Căci dacă la o cină de familie sau la o întâlnire cu prietenii nu te poți „dezlipi” de telefon, pierzi multe momente și clipe prețioase pe care le-ai putea dedica oamenilor dragi.

9.Cheltuiești banii pe lucruri inutile

Între „am nevoie” și „vreau” există o diferență mare, dar în societatea noastră de astăzi, această linie se estompează. Dacă e să te gândești, omul nu are nevoie de prea multe: hrană, acoperiș deasupra capului și dragoste. Așa că atrage atenție la cheltuielile tale și gândește-te ce ai putea schimba.

10.Nu dormi suficient

Somnul este foarte important pentru o stare bună de sănătate. Dacă te culci prea târziu în mod constant și nu dormi suficient, îți faci rău. Revizuiește-ți obiceiurile pentru a avea timp suficient pentru odihnă.

11.Nu ai grijă de sănătatea ta

La sigur, ai auzit de foarte multe ori asta, dar alimentația corectă și sportul într-adevăr sunt esențiale. De aceea, încearcă să respecți o dietă sănătoasă și echilibrată și să te miști mai mult. Acest lucru îți va influența greutatea, starea mentală și sănătatea.

12.Nu părăsești zona de confort

Bineînțeles, așa e mai simplu. Dar nu e bine, dacă din cazua fricii de disconfort, nu încerci să-ți îmbunătățești viața. Uneori trebuie să-ți asumi riscul, doar să fie calculat. Cântărește toate opțiunile și fă-ți planul de acțiune.

13.Nu te bucuri de viață

După mine, succesul în viață se măsoară în funcție de nivelul de fericire. Încearcă să trăiești o viață deplină și să te bucuri de ea. Dacă nu ești mulțumit și fericit, schimbă ceva!

Pentru început, scapă de gândul că nu poți schimba nimic!

Autoare: Carol Morgan, psihologă, scriitoare, lector la Wright State University din Ohio