13 hoteluri incredibile care au fost învinse de timp și circumstanțe!

V-ați gândit că hotelurile părăsite pot fi mult mai interesante decât cele active? Priviți aceste poze și convingeți-vă de această afirmație!

1.Roy’s Motel Café, California

Acest hotel a fost construit în anul 1938 pe drumul legendar Route 66, și cândva aici lucrau până la 70 de oameni. Dar hotelul nu a rezistat concurenței și ulterior a fost închis. Astăzi el servește doar ca un element decorativ pentru filmări.

2.Haludovo Palace, Croația

Pe timpurile Iugoslaviei socialiste acest hotel se considera unul de lux, aici își petreceau vacanța funcționarii de cel mai înalt rang. Însă după ce Croația a căpătat independența, turismul aici a degradat. Rezultatul e vizibil.

3.Ryugyong, Coreea de Nord

Hotelul are o formă unică și 105 de etaje, însă construcția lui, începută în anul 1989, așa și nu a fost finisată.

4.Hotelul Полiccя, Ucraina, Pripeati

Dezastrul de la Cernobyl din anul 1986 a golit orașul Pripeati – peste 350 de mii de oameni au fost evacuați în grabă mare. Nivelul de radiație rămâne extrem de înalt și în ziua de astăzi, zona este nepopulată.

5.Belvedre, Dubrovnik, Croația

Acest hotel croat, spre deosebire de Haludovo, a suferit direct din cauza războiului civil din fosta Iugoslavie. Hotelul Belvedere de cinci stele a fost bombardat în luna decembrie a anului 1991, și de atunci el rămâne părăsit.

6.Hotelurile din Varosha, Cipru

Până în anul 1974 cartierul Varosha din orașul Famagusta era unul din cele mai îndrăgite de către turiști. Invazia armatei turce a schimbat totul – Ciprul râmăne separat în două părți deja de 43 de ani, iar Varosha a devenit un cartier părăsit, căci ONU a interzis popularea lui de către turci, însă ciprioții nu pot să se întoarcă la casele sale din cauza armatei turce.

Toată industria turistică a fost nimicită, hotelurile se risipesc din cauza timpului. E curios faptul, că unul din ele a fost deschis cu trei zile înainte de invazie turcă!

7.Prora, Rugen, Germania

Complexul Prora cu lungimea de trei kilometri a fost construit pentru ofițerii de la gestapo, dar, din cauze evidente, după începerea celui de-al Doilea Război Mondial construcția a fost stopată. Însă acum lucrările au fost reluate și nu este exclus, că în viitor Prora să devină o stațiune vestită.

8.Rum Orphanage, Turcia

Această clădire din lemn pe litoralul turcesc urma să includă un hotel și un cazinou. Însă după finisarea construcției apăruseră probleme cu licența, ulterior clădirea a fost transformată într-un azil, care a existat până în anul 1964. De atunci Rum stă părăsit ți neîngrijit.

9.Ponce Intercontinental, Puerto-Rico

Acest hotel cu 170 de odăi a fost închis în anul 1975. Actualmente guvernul vrea să-l transforme în locuințe socială.

10.Sheraton Rarotonga, insulele Cook

Proiectul hotelul Sheraton apăruse în anul 1987, și din start lucrurile au devenit cam obscure, se vorbea, că aici s-a implicat mafia italiană, iar localnicii nicidecum nu voiau să le cedeze pământurile lor și împiedicau construcția. In rezultat hotelul nu este construit nici până în ziua de astăzi.

11.Bokor Palace, Cambogia

Hotelul Bokor Palace a fost construit de francezi în anul 1925, dar peste ceva timp aceștia au fost nevoiți să părăsească țara, lăsând hotelul fără îngrijire. Rezultatul îl puteți ”admira”.

12.Belvédère du Rayon Vert, Cerbere, Franța

Hotelul Belvédère du Rayon Vert a fost construit către anul 1932, el are o formă neobișnuită, imitând o corabie, și oferă priveliști marine superbe.Însă în curând în Spania a început războiul civil, și hotelul, aflat la hotarul cu Spania, a nimerit într-o zonă periculoasă și a fost părăsit. Actualmente este considerat monument istoric.

13.Riviera, Las-Vegas, SUA

Cândva aici se odihneau Frank Sinatra, Elvis Presley, Dolly Parton, dar au venit vremuri grele și în 2015 hotelul a fost închis.

Sursa

error: Content is protected !!