126 de citate ale săptămânii. Salvează-le.

Înțelepciunea japoneză

1.Dă drumul celor nebuni și nebuniilor.

2.O femeie dacă va dori ceva ea va trece și prin stâncă.

3.Nu întârzia niciodată.

4.Rapid – este să faci ceva lent, dar fără întreruperi.

5.Este mai bine să fii un dușman al unui om bun decât un prieten al celor răi.

6.Fără oameni obișnuiți, nu există oameni buni.

7.Oricine dorește să urce mai sus va veni cu o scară.

8.Soțul și soția ar trebui să fie ca mâinile și ochii: atunci când mâinile au o durere, ochii plâng, iar mâinile șterg lacrimile.

 9.Soarele nu cunoaște dreptul. Soarele nu știe ce este greșit. Soarele strălucește fără ca scopul cuiva să se încălzească. Cel care se regăsește este ca soarele.

10.Marea este atât de mare încât nu disprețuiește râurile mici.

11.Calea îndepărtată începe cu cea iubită.

12.Cine bea, nu cunoaște răul vinului; cine nu bea, nu știe despre beneficiile lui.

13.Chiar dacă o sabie este necesară o singură dată în viață, ar trebui să fie întotdeauna purtată.

14.Copacii frumoși nu cresc fructe bune.

15.Vai, ce rochie zdrențuită, trebuie să pleci acasă.

16.Când există dragoste, rănile sunt la fel de frumoase ca și crăpăturile de pe obraji.

17.Nimeni nu se împiedică în timp ce stă culcat în pat.

18.Un cuvânt bun poate încălzi cele trei luni de iarnă.

19.Dacă problema poate fi rezolvată, atunci nu îți face griji, dacă nu se poate rezolva, atunci îți face griji – este inutil.

20.Când desenezi o ramură, trebuie să auzi suflarea vântului.

21.Testați de șapte ori înainte de a te îndoi de o persoană.

22.Fă ce poți, dar bazează-te pe soartă.

23.Cinstea excesivă se limitează la prostie.

24.În casa în care oamenii râd, vine și fericirea.

25.Victoria se duce la cel care va fi mai rezistent cu o jumătate de oră mai mult decât adversarul său.

26.Se întâmplă că foaia se scufundă, dar piatra înoată.

27.Negativismul nu este permis pentru o față zâmbitoare.

28.Ceaiul rece și orezul rece sunt tolerante, dar aspectul rece și cuvântul rece sunt insuportabile.

29.În zece ani – un miracol, în douăzeci de ani – un geniu și după treizeci de ani – o persoană obișnuită.

30.După gândire – decide, iar dacă te decizi – nu te mai gândi.

31.A întreba – este o rușine pentru moment, dar să nu știi este o rușine pentru întreaga viață.

32.Vaza perfectă nu a ajuns niciodată mâinile unui maestru rău.

33.Nu îți fie frică dacă te apleci puțin, înfreaptă-te și mergi mai departe.

34.Râurile profunde se scurg neasemănător.

35.Dacă te pornești din propria voință, atunci o să reușești mereu.

Pentru a scăpa de stres

1.”Vei întâlni pe cineva care nu va crede că ești greu de iubit și va decide să te aducă înapoi la viață cu dragostea ta” – Alex Elle.

2.”Inima nu este întotdeauna slăbită. Uneori are mai multă putere decît crezi tu.”- RH Sin.

3.”Aminte-ți că uneori obții ceea ce dorești, pentru că ești incredibil de norocos” – Dalai Lama.

4.”Fă duș în toată ziua. Bea un pahar de apă. Visează și închide ochii. Ascultă tăcerea. Ascultă-ți inima. Încă mai bate. Încă se luptă. În cele din urmă, ai făcut-o. Ai făcut asta încă o zi. Și o poți face mai mult. Ești bine “- Charlotte Erickson.

5.”Dificultățile tale au un scop etern” – Donald El Hallstrom.

6.”Trecutul tău e ca un sac de cărămizi: lasă-l și pleacă.”- Bryant McGill.

7.”Construiește castele din visele tale și poartă-ți lacrimile ca niște perle prețioase.”- Anita Krizzan.

8.”Trebuie să continui să îți rupi inima până se deschide” – Rumi.

9.”Ucide partea care caută îngerii în locuri unde există doar demoni” – Erin Van Wuren.

10.”O femeie care își deschide inima să te iubească când ea este deja slăbită este mai puternică decât oricine ai întâlnit” – Stephen Benson.

11.”Întotdeauna avem obiceiul de a iubi prea mult, de a gândi prea mult și de a respecta prea puțin. “- Rachel Firmin.

12.”Cea mai bună răzbunare nu este să fii ca cel care te-a rănit” – Marcus Aurelius.

13.”Pentru ca germenii să germineze, trebuie să se formeze o creștere a unei ființe. Dar pentru cineva care nu înțelege esența creșterii, va părea o autodistrugere completă “- Cynthia Oxelli.

Pentru femei

1. Despre cele 4 stări ale femeii

„Cele 4 stări ale femeii sunt cele 4 domenii din viața noastră. Regina răspunde de carieră și autodezvoltare, Fetița – de emoții și dragoste, Gospodina- de casă și familie, Amanta – de plăcere și creație. Dacă noi trăim după formula lui Platon, atunci 100% din timpul nostru este distribuit așa: 25% – pentru casă; 25% – pentru relații; 25% – pentru carieră, 25% – pentru odihnă. Și dacă în starea de Regină și Gospodină noi dedicăm timpul altora, în cea de Fetiță și Amantă ne acordăm timpul nouă, pentru a ne umple cu energie feminină și cu emoții pozitive.”

2. Despre energia feminină

„Fustele și rochiile ajută la consolidarea energiei feminine, iar pantalonii din contra. Cuarțul roz, la fel, contribuie la intensificarea energiei feminine. Tot ce îți aduce plăcere și pozitivism te umple de energie. Este foarte important ca în fiecare zi să acorzi câte 2 ore pentru emoții și 2 ore pentru plăcere ( vizionarea unui film, cina cu persoana iubită, o ieșire cu prietenii, masajul…)”

3. Despre energia masculină

„Energia masculină distruge femeia și psihologic, și fiziologic. Pentru un bărbat, responsabilitatea este ceva firesc, iar pe femeie această stare o ucide treptat.”

4. Despre seducție

„Bărbații deseori sunt senzuali, tandri, frumoși, dar seducători – niciodată. Această calitate este specifică femeii. De aceea, a ști regulile jocurilor amoroase este de datoria femeii.”

5. Despre rivale

„Nu lupta niciodată „împotriva” la ceva, dar întotdeauna „pentru” ceva. Pentru sine! Tu ești cea mai bună țință! Este imposibil să câștigi în fața tuturor rivalelor, iar bărbatul nu trebuie supus controlului.”

6. Despre înșelare

„Înșelarea este căutarea schimbărilor. Când suntem dornici de schimbare, noi avem tendința de a înșela. Foarte frecvent, într-o relație jucăm unul și același rol de mult timp și începem să credem că doar o altă persoană ne poate scoate din acest cerc vicios.”

7. Despre negativism

„Există o metodă prin care poți face față emoțiilor negative și situațiilor neplăcute. Atunci când negativul te înconjoară, fă o inspirație adâncă în timp ce îți imaginezi cum energia negativă intră în inima ta, menține aerul în piept, cât te gândești cum această energie negativă se transformă într-un flux de iubire și bucurie, iar la expirație gândește-te cum oferi asta bărbatului, lumii sau sieși. Respiră așa timp de 3 minute.”

8. Despre scopuri

„Înainte de a face primii pași într-o anumită direcție, trebuie să înțelegi ce scopuri ai și care este visul tău. Cel mai important lucru este ca scopurile tale să fie în concordanță cu visul tău și ca fiecare scop atins să reprezinte încă un pas spre îndeplinirea visului.”

9. Despre bani

„Banii sunt energia schimbului. Pentru ca banii să vină spre tine, trebuie să dai ceva în schimb Universului – timp, emoții, creații, acțiuni. Cu cât mai multă energie psihică noi investim în ceea ce facem, cu atât mai mult vom primi în schimb.”

10. Despre libertate

„Libertatea survine atunci cânt noi știm ce ne dorim, când ne înțelegem predestinația și propriile talente. Atunci noi începem să facem ceea ce ne aduce bucurii, plăcere și rezultate. Anume în libertatea de creație se manifestă libertatea omenească. Când știi singur încotro mergi, nimeni nu-ți poate pune piedici.”

Citate ale marelui savant, Noam Chomsky.

1. Optimismul este o strategie. Dacă nu crezi într-un viitor mai bun, nu vei face niciodată un pas care va duce spre un viitor mai bun. Dacă crezi că nu există speranță, ea nu va fi. Alegerea e după tine.

2. Dacă noi nu credem în libertatea de exprimare a oamenilor pe care îi urâm, înseamnă că nu credem în libertatea de exprimare.

3. Literatura conține mult mai multă informație despre natura umană, decât orice teorie științifică. Dar trebuie să fim atenți. Dacă, de exemplu, eu vreau să aflu mai multe despre revoluția chineză, atunci trebuie să înțeleg că, atitudinea mea față de această țară a fost deja influențată de alte cărți citite. Trebuie să ne împăcăm cu gândul, că există și alte surse de informație despre lume mai puțin importante decât literatura.

4. Dacă astăzi predai aceleași lecții ca și cu 5 ani în urmă, înseamnă că cineva dintre voi a murit: tu sau disciplina.

5. Nu văd nicio necesitate de a formula complicat, ceea ce poate fi formulat simplu. Complicarea e jocul preferat al intelectualilor: cu cât e mai puțin clar, cu atât mai bine. Singuri nu știu despre ce vorbesc, însă faima, puterea și influența le este asigurată.

6. Cititul nu este o simplă răsfoire de pagini. Este o reflecție asupra ceea ce este scris, cu notițe la marginea foii, paralele cu alte cărți și căutarea unor noi idei și imagini. Nu are niciun rost să citești, dacă pur și simplu „înghiți” cartea, iar după zece minute uiți despre ce este ea. Cititul unei cărți este un exercițiu pentru minte, o gimnastică pentru gânduri, ce îți dezvoltă imaginația.

7. Accesul la Internet este un lucru măreț. Însă informația este trecătoare și dispare ca o fantomă. Dacă nu știi ce cauți, nu salvezi ceea ce ai găsit, nu alegi contextul potrivit – să știi că ai irosit timpul degeaba. Nu există niciun sens să ai acces la o cantitate enormă de date, dacă nu ești în stare să te descurci cu ele. Pentru asta trebuie să gândești și să studiezi. Presupun, că aceste abilități în lumea de astăzi încep a se stinge. Să schimbi rata de degradare este imposibil, dar sunt sigur, că anume acum are loc degradarea.

8. Cultura noastră de a ne satisface cât mai rapid necesitățile și dorințele nu prea are vreo influență asupra dezvoltării persistenței și durității.

9. Sensul vieții este apreciat după modul cum te folosești de viață și în ce o transformi. Noi singuri decidem în ce constă sensul vieții noastre, ceea ce înseamnă că într-o oarecare măsură noi îl dominăm. Și nu există vreo putere exterioară care să ia decizii în locul nostru.

10. Necesitatea de a reflecta asupra sensului vieții, cel mai probabil, se naște din nedorința sau incapacitatea de a lua viața în mâinile proprii.

11. Fățarnicul este cel care atribuie altora standardele, pe care refuză să le aplice asupra propriei persoane.

12. Noi pierdem copilăria. Învățătorii sunt încadrați în tiparele instrucțiunilor. Copiii sunt înrămați în limitele testelor și examenelor. Dacă toată educația se rezumă la pregătirea pentru examene și susținerea lor, atunci nimeni nimic nu va învăța. Tot ce se spune sau se scrie la examene, se uită imediat după finalizare.

13. Internetul economisește bani și timp, dar distruge relații.

25 de citate înțelepte

1.„Pentru a crea o familie este suficient să iubești. Iar pentru a păstra o familie trebuie să înveți să rabzi și să ierți.” (Maica Tereza)

2.„Totul are o consecutivitate în lumea asta. Nu te grăbi, fii calm: viața e mai înțeleaptă ca noi. Totul decurge așa cum trebuie să decurgă.”

3.„Uneori e suficient să comunici 15 minute cu un om bun, pentru a dori din nou să trăiești mai departe.”

4.„Oferă-te celui care îți va mulțumi, te va înțelege, te va iubi și te va aprecia.” (Omar Khayyam)

5.„Nu are rost să ceri de la oameni ceea ce ei nu au. De exemplu, sentimentele pe care nu le trăiesc.

6.„Nu le pricinuiți durere celor care vă iubesc. Ei sunt vulnerabili din cauza iubirii pe care v-o poartă.”

7.„Cât nu te-ai strădui, nu poți fi bun pentru toți. De aceea, fii tu însuți!”

8.„Fiecare trebuie să plătească singur pentru prostia sa, altfel el nu va prinde la minte niciodată.” (Tony Montana)

9.„Nu minți niciodată pe cel care are încredere în tine. Nu avea încredere niciodată în cel care te-a mințit.”

10.„Fericirea e atunci când cel care are nevoie de tine e cel de care ai și tu nevoie.”

11.„Ceea ce îți este predestinat ție, nu ți-o va lua nimeni.”( Proverb italian)

12.„Atunci când îmi este greu, eu mă gândesc întotdeauna la faptul că dacă o să las mâinile în jos, mai bine nu va fi.”

13.„Fericirea este atunci când cei apropiați sunt sănătoși. Restul vom repara, arunca, cumpăra sau vom uita.”

14.„Nu te plânge pe viață – cineva visează la o viață ca a ta.”

15.„Nu întâmplător, în viață se întâmplă situații în care începi să vezi atitudinea adevărată a oamenilor față de tine.”

16.„Un bărbat n-o va lăsa niciodată pe cea la care ține și niciodată nu-i va permite să plece… Restul sunt vorbe goale.

17.„Cu toții vor să schimbe lumea, dar nimeni nu vrea singur să se schimbe.” ( Lev Tolstoi)

18.„Eu întotdeauna caut în oameni ce au mai bun. Ce e rău ei o să arate și singuri.”(Vladimir Vâsoțkii)

19.„Puteți să vă schimbați locul de muncă, partenerul de viață sau religia, dar până nu vă veți schimba singuri, veți atrage după voi aceleași persoane și aceleași circumstanțe.”

20.„Eu prefer să fac în viață ceea ce îmi place. Eu nu sunt ceea ce e la modă, ce e prestigios sau ce e normal.

21.„În interiorul fiecărei persoane este o luptă dintre lupul bun și cel rău. Doar că câștigă cel pe care tu-l hrănești.”

22.„Dacă tu aștepți mulțumire pentru binele pe care l-ai făcut, înseamnă că tu nu dăruiești binele, tu îl vinzi.”

23.„Nu permite zgomotului generat de opiniile străine să-ți perturbeze vocea interioară.”

24. „Trei lucruri nu se întorc niciodată înapoi – timpul, cuvântul și posibilitatea. De aceea nu pierde timpul, alege cuvintele și nu pierde posibilitățile.(Confucius)

25.„Va fi un nou răsărit, vor fi multe câștiguri și nu crede niciodată că nu există ieșire.”

Citate geniale din romanul „Maestrul și Margareta”, care îți vor schimba concepția despre bine și rău

Fiți atenți la dorințele pe care le aveți, ele se pot îndeplini.

Mihail Bulgakov este un poet, dramaturg, actor și regizor de teatru, de origine rusă. El este autorul multor povestiri, povești, articole, piese și scenarii de film.

Cea mai remarcabilă și misterioasă operă a secolului XX este considerat romanul „Maestrul și Margareta”, scris de Bulgakov. Mulți citesc și recitesc acest roman, dar puțini reușesc să înțeleagă adevăratul sens al lucrării.

Noi am selectat 30 de citate geniale din această carte, care te vor impresiona prin profunzimea lor.

Cine ți-a spus că nu există în lume iubire adevărată, fidelă și veșnică? Să i se taie limba spurcată a acelui mincinos.

Noi vorbim cu tine în limbi diferite, ca de obicei, dar lucrurile despre care vorbim din această cauză nu se schimbă.

Un om nefericit este crud și nemilos. Dar totul e din cauza că oamenii l-au desfigurat.

Uneori cea mai bună cale de a distruge un om, e să-i permiți să-și aleagă singur destinul.

Un om fără surpriză în interior, în cutia sa, nu prezintă interes.

Totul va fi pe dreptate, pe acest principiu a fost creată lumea.

-Margareta Nicolaevna nu avea nevoie de bani. Margareta Nicolaevna putea să-și cumpere tot ce dorea. Printre cunoștințele soțului ei erau oameni interesanți. Margareta Nicolaevna niciodată nu s-a atins de aragaz. Margareta Nicolaevna nu știa despre groaza de a trăi în același apartament.

-Altfel spus, ea era fericită?

-Niciun minut.

Să știți, că limba poate ascunde adevărul, dar ochii – niciodată!

E plăcut să auzi că aveți o atitudine atât de respectuoasă față de pisică. Lor de obicei li se spune „tu”, deși nicio pisică nu a băut niciodată cu nimeni la „bruderschaft”.

Da, omul este muritor, însă asta nu-i cel mai grav. Problema e că uneori el e pe neașteptate muritor.

Judecați după costum? Nu mai faceți asta. Puteți să greșiți serios.

Cel ce iubește trebuie să împartă aceeași soartă cu cel pe care iubește.

Nu există oameni răi pe lume, există doar oameni nefericiți.

-Asta-i vodka? – destul de slab, zice Margareta.

Pisica s-a urcat pe scaun de supărare.

-Ai milă, regină, – a spus el, – mi-aș fi permis eu oare să-i torn unei doamne vodkă? E spirt curat!

O cărămidă din senin nu va cădea în cap niciodată nimănui.

-Dvs. nu sunteți Dostoievski, – a zis cetățeanca, debusolată de Koroviov.

-N-aveți cum să știți, n-aveți, – răspuns el.

-Dostoievski a murit, – a spus cetățeanca, numai că fără prea multă încredere.

-Protestez, – s-a aprins deodată Beghemot. – Dostoievski e nemuritor!

Oamenii sunt oameni. Iubesc banii, dar așa a fost întotdeauna… Oamenii iubesc banii indiferent din ce nu ar fi făcuți: hârtie, piele, bronz sau aur.

Nu cere niciodată nimic de la nimeni! Nimic și niciodată, mai ales de la cei care sunt mai puternici ca voi. Singuri o să vă propună și o să vă ofere!

Toate teoriile stau una după alta. Există printre ele una potrivit căreia fiecăruia i se va da după credința sa. Să se împlinească asta!

Cel mai interesant în acestă minciună este ceea că e minciună totul, de la primul până la ultimul cuvânt.

Prostia! Peste vreo 3 sute de ani va trece.

Drama mea constă în aceea că trăiesc cu cineva pe care nu-l iubesc, dar să-i distrug viața consider că este nedemn.

-Lașitatea – unul dintre cele mai groaznice vicii ale omului.

-Voi îndrăzni să vă contrazic. Lașitatea e cel mai groaznic viciu al omului.

Cea mai strașnică furie este furia neputinței.

Îți voi spune o poveste. Era odată o tânără. Ea nu avea copii și nu era fericită. Și iată că ea mai întâi a plâns mult, după care a devenit rea.

Anișoara deja a cumpărat ulei de floarea soarelui și nu doar a cumpărat, dar și l-a vărsat. Așa că ședința nu va avea loc.

Ce ar face bunătatea ta, dacă nu ar exista răul și cum ar arăta lumea, dacă ar dispărea umbrele?

Ce nu ar spune pesimiștii, lumea este minunată, iar sub lună, în general e irepetabilă.

error: Content is protected !!