12 Trucuri și sfaturi pentru cei care nu au timp să se ocupe de curățenia în casă!

Pentru a păstra o curățenie aparentă, găsește unde să ascunzi rufele necălcate, păstrează produsele de curățare la îndemână și urmează alte sfaturi din articolul nostru!

1.Păstrează tot inventarul de curățare la îndemână

Cu cât sunt mai greu accesibile toate cârpele, bureții, periile și produsele de curățare, cu atât îți va fi mai dificil să găsești câteva minute libere pentru a face curățenie. Ține totul la îndemână: soluțiile de curățare a căzii și a toaletei în baie, accesoriile de bucătărie în bucătărie, lenjeria de pat în dormitor, etc..

2.Asigură-te cu seturi de textile care pot fi înlocuite

Schimbarea textilelor proaspete poate crea rapid și simplu senzația de curățenie și poate umple casa de miros curat. Asigură-te că ai seturi pentru fiecare cameră aparte: ai destule prosoape de baie, perdele de duș și covorașe de baie de rezervă, ai o față de masă și un set de lenjerie de pat suplimentare.

3.Alege textile cu două fețe

Acest truc îți va permite să faci curățenie de două ori mai rar – optează pentru accesorii textile cu două fețe. Covoare, perne decorative, fețe de masă, lenjerie de pat – toate acestea pot avea două fețe și în caz de urgență acestea te pot scuti de o curățenie îndelungată.

4.Utilizează șervețele de hârtie

Poți spăla prosoapele de bucătărie mult mai rar dacă ai obiceiul de a folosi prosoape de hârtie. În plus, această opțiune este mult mai igienică.

5.Asigură-te că fiecare lucru își are locul său

Legea dezordinei: dacă un lucru nu are loc, acesta se va afla oriunde și va dispărea și apărea în cele mai neașteptate momente. Determină un loc specific pentru fiecare lucru mărunt din casă, de la papuci la telecomandă și nu va trebui să pierzi timpul căutându-le când vei avea nevoie.

6.Ascunde rufele necălcate

Procesul de călcare a lenjeriei curate este unul care necesită mult timp și, dacă nu prea îl găsești pentru această ocupație, atunci încearcă să ascunzi grămada de lucruri șifonate. De exemplu, lasă un raft pentru ele în dulap sau găsește un coș aparte.

7.Ai grijă la zonele problematice

Acordă atenție zonelor problematice ale apartamentului tău – acelea unde se manifestă cel mai des dezordinea. Gândește-te, cum ai putea să remediezi situația: de exemplu, în cazul în care lângă pat se adună o grămadă de haine, posibil te poate ajuta un cuier de perete sau de podea; dacă în hol te împiedici mereu de pantofi, probabil este timpul să îți cumperi o etajeră pentru încălțăminte.

8.Micșorează numărul de suprafețe libere

Suprafețele deschise sunt ca un magnet pentru tot felul de mărunțișuri și dezordine. Dacă nu ai timp să faci curățenie în aceste locuri, încearcă să minimalizezi numărul acestora. Optează pentru niște instalații decorative și în loc de haos, noptiera te va încânta cu o expoziție elegantă.

9.Tocătorul de resturi alimentare este de neînlocuit

Tocătorul de resturi alimentare îți aduce două bonusuri simultan: vei fi nevoit să duci gunoiul mult mai rar și vei uita de mirosul neplăcut din coșul de gunoi.

10.Gândește-te la achiziționarea noilor asistenți casnici

Gama modernă de aparate de uz casnic este destul de largă și îi poate ajuta în mod serios pe cei care nu au timp să se ocupe de curățenie: mașini de spălat, de uscat, mașini de spălat vase, aspiratoare-roboți, etc..

11.Utilizează produse chimice de uz casnic

De asemenea, produsele chimice de uz casnic ajută gospodinelor, permițându-le să păstreze mai mult timp curățenia în casă: produse de lustruire a mobilierului cu efect antistatic sau cu efect de dezaburire a oglinzilor, etc..

12.Ai grijă la mirosurile în casă

Mirosul prospețimii se asociază strâns cu curățenia și este capabil să înșele percepțiile noastre. Un apartament bine aerisit va părea mai îngrijit și curat, chiar dacă nu prea îți dai stăruința la acest capitol.