12 Trucuri de modă, care te vor ajuta să eviți gafele jenante în alegerea unei ținute!

„Moda se află la un pas de prostul gust.” – Karl Lagerfeld

Trăind într-o lume, în care tendințele de modă sunt într-o continuă schimbare, singura soluție este să-ți găsești propriul stil care să te reprezinte. Această sarcină poate fi dificilă, deoarece în prezent posibilitățile de alegere sunt pur și simplu nelimitate. O varietate imensă de accesorii, încălțăminte, imprimeuri și lungimi – este foarte ușor să te pierzi. Cu toate acestea, dacă vei urma câteva reguli simple, vei reuși să eviți gafele ce țin de imaginea ta!

1.Demonstrează-ți corpul cu chibzuință

Pentru a arăta atractivă și senzuală, nu este necesar să apari în public aproape dezbrăcată. Trebuie doar să știi ce să demonstrezi și ce nu. Alege o parte a corpului pe care a-i dori să o demonstrezi tuturor. Dacă preferi să-ți dezgolești umerii și decolteul, atunci picioarele trebuie să fie neapărat acoperite! Și invers.

2.Poartă cămășile cu nasturi corect

Cămașa cu nasturi este un articol clasic care niciodată nu va ieși din modă. Aceasta ajută la o „ridicare” vizuală a blugilor și dă o formă seducătoare corpului tău atunci când o combini cu o fustă. Cea mai reușită modalitate de a purta astfel de cămăși, este să le ascunzi în pantaloni sau fustă. Imaginea uimitoare și stilată îți este garantată!

3.Accesorizează-ți corect ținutele 

Accesoriile selectate în mod corespunzător și accentele bine plasate pot aduce un avantaj aspectului tău. Chiar dacă preferi să porți haine și încălțăminte neutre, o geantă strălucitoare sau o bijuterie va arăta întotdeauna grozav. Dar, de asemenea, trebuie să fii atentă să nu supraîncarci imaginea cu tot ce găsești în magazinul de accesorii.

4.Alege pantalonii, ținând cont de înălțimea tocurilor

Pantalonii a căror lungime nu se potrivește cu înălțimea tocurilor arată neîngrijit și se murdăresc repede. Atunci când alegi pantaloni lungi, asigură-te că îi pliezi, ținând cont de înălțimea tocului. Cel mai bine este când marginea pantalonilor acoperă vârful pantofului și rămâne 1,5-2 cm de la pământ. Lungimea corectă a pantalonilor accentuează în mod favorabil pantofii și imaginea în ansamblu.

5.Accentuează avantajele siluetei

Nu este neapărat să urmezi tendințele modei și să cheltuiești sume enorme pe lucruri care sunt în trend acum. Cel mai important este să-ți subliniezi corect figura. De exemplu, dacă ești suplă, nu trebuie să porți haine over-size. Iar fetele plinuțe vor arăta bine în haine trapezoidale și topuri lejere.

6.Pantofii nude vor salva orice ținută

Acești pantofi versatili sunt articolul care nu trebuie să lipsească din garderoba oricărei femei. Se potrivesc cu orice ton de piele și aproape orice ținută. Dacă îți faci griji că imagignea ta conține prea multe culori, încalță pantofii nude care se vor combina cu fiecare detaliu, creând astfel un aspect complet. În plus, fac și picioarele să arate mai lungi.

7.Îmbracă ceva cu imprimeu leopard

Imprimeul leopard nu este doar un accent, este o afirmație întreagă în garderoba ta. Nu vei trece neobservată dacă vei purta o haină, fustă, bluză sau altceva cu un astfel de imprimeu. Dar, reține că doar un singur astfel de lucru va fi suficient imaginii tale. Nu încerca să te îmbraci din cap până-n picioare în leopard, ca și cum ai vrea să te pierzi în junglă.

8.Nu-ți fie frică să combini imprimeurile, dar fă-o corect

Culorile, modelele și imprimeurile pot fi combinate. Dacă o faci corect, vei arăta uimitor. Există o regulă simplă: la imprimeurile pe care le combini, trebuie să se repete culorile sau modelele (mari sau mici). De asemenea, poți utiliza modele mai mici în calitate de accent.

9.Poartă culori îndrăznețe

Mulți se tem să includă culori aprinse în garderoba lor, fiind de părerea că vor arăta prea țipător. Dar, de fapt nu ai de ce să te temi. Culorile de bază – roșu, albastru, galben – se combină foarte bine împreună. Însă, ai grijă să nu exagerezi, supraîncărcând imaginea cu prea multe culori puternice.

10.Alege sutienul care nu va fi vizibil de sub tricou

De obicei, tricourile sunt confecționate dintr-o țesătură destul de subțire, astfel încât nu orice lenjerie poate fi purtată sub ele. Cu siguranță, sutienul de culoare nepotrivită va atrage atenția nedorită. Cea mai bună soluție ar fi să optezi pentru lenjeria de culoare neutră.

11.Hainele lejere și cele mulate arată întotdeauna bine împreună

Hainele lejere sunt comode, dar nu toate sunt elegante și potrivite pentru ocaziile speciale. Cel mai simplu mod de a arăta bine în puloverul tău preferat este să îl asortezi cu o pereche de pantaloni skinny. Asta va adăuga puțin farmec imaginii tale.

12.Adâncimea decolteului contează

Pentru o seară plăcută, de obicei, alegem ceva mai seducător, cum ar fi un decolteu. Însă, merită să ții cont de faptul că adâncimea optimă a decolteului nu trebuie să depășească 5-7 cm. Iar un sutien bun cu push-up își va face treaba și îți va accentua formele.