12 legi dure pentru o viață fără probleme, de la psihologul Natalia Grace. Le poți aplica chiar de azi

Natalia Grace este un psiholog renumit, autoare a mai multor cărți, printre care și cea despre legile vieții. Îți prezentăm mai jos câteva legi, după care chiar e recomandabil să te conduci.

1. Legea resetării

Creierul are nevoie să fie resetat. El nu poate să îndeplinească sarcinile tale neîntrerupt. El are nevoie de odihnă, timp în care să șteargă toate informațiile inutile și să-ți lase doar aminitirile necesare. Astfel, vei fi gata pentru noi realizări.

2. Legea bunătății aparente

Atunci când încercăm să ajutăm pe cineva, deseori noi doar le acutizăm problema. De exemplu: dacă impunem un alcoolic să se trateze, noi doar îi lungim agonia și ne irosim timpul nostru. El va bea din nou, iar noi îl vom considera un dobitoc nesimțit. Oamenii trebuie să-și rezolve singuri problemele.

3. Legea mărunțișurilor reprezentative

Natura umană se vede prin chestiunile mărunte. Dacă cineva a fosr foarte generos o dată în an, asta nu-l face încă un om bun, omul se cunoaște după lucrurile mărunte, pe care le face în fiecare zi.

4. Legea embrionului

Există embrioni ai fenomenelor sau ai evenimentelor. Dacă el este lăsat în viață, poate produce urmări importante. De exemplu: o cană nespălată în chivetă, va aduce după sine o grămadă de veselă murdară. Așa că dacă observi în viața ta un embrion care ar putea să-ți aducă neplăceri, mai bine scapă de el.

5. Mai bine mai puțin, decât prea mult

Este valabil pentru orice situație. De exemplu: dacă ții un discurs, termină-l înainte ca oamenii să obosească sau dacă ești la întâlnire, ia-ți rămas bun înainte s-o facă partenerul.

6. Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește

Doi cai aninați la o căruță pot trage 15 tone. Câte un cal, în mod individual, poate trage doar 3 tone. Iată de ce e important să vă antrenați în activități, cel puțin câte doi. Astfel veți fi mai productivi.

7. Legea cuvântului magic

De fapt, cuvântul magic este „nu” și nicidecum „ te rog”. Multe probleme pot fi evitate dacă e să înveți a refuza. Să nu comunici cu cineva doar din amabilitate sau să oferi bani cu împrumut, dacă nu vrei. Există așa un fenomen, mai puțin cunoscut – atunci când oamenii refuză în mod argumentat, nivelul lor de autoapreciere crește. Oamenii se tem să refuze doar din simplu motiv că n-o să placă cuiva. Iar a place tuturor e oricum imposibil.

8. Legea condițiilor ideale false

Niciodată nu vor fi condiții ideale pentru a face un lucru. Nu există acel moment ideal pe care-l aștepți. Deseori, oportunitățile se ascund după anumite probleme personale, pe care trebuie să le rezolvi.

9. Legea compensării

Nu poți avea de toate în același timp! O soție frumoasă, deșteaptă, gospodină, mamă perfectă, carieră superbă, te iubește la nebunie, te așteaptă acasă cu bucate alese, în pat e bombă, nu se ceartă cu tine ș.a. Așa ceva nu există. De obicei, dacă omul e bun la ceva, sub alt aspect îi reușește mai puțin.

10. Legea influenței

Anturajul influențează asupra caracterului uman. Viața și felul nostru de a fi depind de felul cum sunt cei din jur. Într-o societate noi putem fi civilizați, iar în alta – primitivi.

11. Legea crucii

Fiecare dintre noi își primește crucea pe care o va putea duce în spate.

12. Legea acțiunilor corecte

Dacă omul procedează așa cum trebuie, atunci lucrurile vor merge și la el din ce în ce mai bine.

Sursa

error: Content is protected !!