12 animale, care te vor șoca cu dimensiunile lor. Vezi cine sunt acești mutanți

Dacă considerați leii sau tigrii animale mari sau chiar gigantice, în curând vă veți convinge, că asta e o impresie greșită.În lume trăiesc animale mult mai mari. În comparație cu unele dintre ele chiar și tigru va părea o pisică simplă. Vedeți cine sunt acești „mutanți“ ai lumii animale.

1.Ligru este un hibrid al tigrului și a leului, care a combinat cele mai bune calități atât ale tigrului, cât și ale leului. El ajunge să măsoare până la patru metri în lungime, iar cel mai mare ligru din lume cântărește 400 kilograme. Toți ligrii trăiesc în zoo, deoarece în natură leii și tigrii nu populează zone similare, și o relație între o femelă tigru și un leu e posibilă doar în captivitate. Ligrilor le place să înoate, această calitate e moștenită de la tigri.

2.Broască țestoasă Dermochelyidae are lungimea până la 2,5 metri, iar masa ei corporală poate depăși o tonă!

3.Somnul gigantic are lungimea până la 3,7 metri și greutatea până la 250 de kilograme. El locuiește în râul Mekong și în lacurile din Cambogia.

4.Cărăbuș Titanus Giganteus este una din cele mai mari insecte din lume. Lungimea lui atinge 17 centimetri, adică cam cât palma unui om matur.

5.Myriapoda gigantică atinge 30 de centimetri în lungime și are până la 750 de piciorușe.

6.Crab palmier locuiește pe insulele din Oceanul Indian, iar lungimea lui poate atinge până la 40 de centimetri, greutatea – 4 kilograme.

7.Așa arată cel mai mare rechin din lume – rechin-balenă. El atinge în lungime până la 20 de metri. Cel mai mare exemplar avea greutatea de 21,5 tone.

8.Uriașul belgian este un iepure, care atinge până la un metru în lungime.

9.Theraphosa blondi este un tarantul cu lungimea de până la 30 de centimetri, iar corpul are până la 9 centimetri în diametru.

10.Calul Percheron

11.Peștele-curea – el atinge în lungime 6 metri și poate cântări 250 de kilograme.

12.Așa arata cel mai mare crocodil, prins vreodată. Asta s-a întâmplat în Burundi în anul 2002. Șase metri în lungime.

Sursă

error: Content is protected !!