11 locuri pitorești din toată lumea, unde este extrem de ieftin să trăiești

Fiecare dintre noi visează să trăiască într-un loc frumos și cald și în același timp ieftin. În lume există astfel de locuri! Noi am hotărât să le găsim și să le descriem. E plăcut să remarcăm faptul că printre aceste locuri se regăsește și un oraș din România!

Cancun, Mexico

Ce este interesant? Cancun oferă tot ce poate oferi Mexico – plaje, monumente Maia, insule frumoase cu plaje rafinate, râul subteran Sak-Actun și multe peșteri misterioase.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,65$. O cină – 5$. Un litru de benzină – 0,84$. Apartament cu un dormitor – 146$ lunar.

Brașov, România

Brașovul este supranumit Saxonia românească, mai ales partea istorică a orașului. În regiunea Brașovului se află și câteva castele faimoase și vestite în toată Europa – Peleș, Bran, plus stațiunea Poiana Brașov.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,55$. O cină – 5$. Un litru de benzină – 1,2$. Apartament cu un dormitor – 186$ lunar.

Goa, India

Goa este un loc foarte specific, care seamănă puțin cu restul Indiei. Aici multe lucruri au rămas așa, cum a fost pe vremurile portughezilor, iar localitatea este considerată un rai pentru amatorii plajelor.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,49$. O cină – 2$. Un litru de benzină – 0,9$. Apartament cu un dormitor – 124$ lunar.

Casablanca, Maroc

Arhitectura din Casablanca este una deosebită, stradele înguste, piață orientală, arcuri sculptate și cea mai înaltă moschee din lume. În plus – plaja Ain-Diab, care te duce cu gândul la legendara Copacabana.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,6$. O cină – 3$. Un litru de benzină – 0,97$. Apartament cu un dormitor – 241$ lunar.

Hoian, Vietnam

Acest orășel impresionează prin cantitatea enormă de edificii istorice – 844! Hoian este considerat Veneția asiatică, iar centrul orașului este închis pentru autovehicule. Plajele din Hoian sunt fenomenale!

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,49$. O cină – 1,7$. Un litru de benzină – 0,74$. Apartament cu un dormitor – 249$ lunar.

Tunis, Tunisia

Cartagina, Sahara, El-Marsa și Sidi-Bu-Said – acestea sunt cele mai vestite obiective turistice din Tunisia.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,25$. O cină – 2$. Un litru de benzină – 0,68$. Apartament cu un dormitor – 150$ lunar.

Varna, Bulgaria

Varna este considerată capitala maritimă a Bulgariei, iar pe lângă plaje, aici puteți vedea siturile arheologice ale romanilor antici, catedrala Adormirii, și alte obiective turistice. În plus – clima caldă și amplasarea geografică comodă.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,57$. O cină – 5,7$. Un litru de benzină – 1$. Apartament cu un dormitor – 170$ lunar.

Davao, Filipine

Aici puteți vedea natură frumoasă, plaje simpatice și multe temple budiste. În plus, alături de Davao se află insula Samal, unde sunt multe peșteri cu lilieci.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,5$. O cină – 1,6$. Un litru de benzină – 0,75$. Apartament cu un dormitor – 106$ lunar.

Quito, Ecuador

Quito este centrul cultural al Ecuadorului, orașul este înconjurat de vulcani masivi, iar la 1000 de kilometri de litoral se află complexul insular Galapagos – o structură unică din punct de vedere al florei și faunei.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,6$. O cină – 5,7$. Un litru de benzină – 1$. Apartament cu un dormitor – 170$ lunar.

Braga, Portugalia

Braga este unul din cele mai vechi orașe creștine, el are deja peste 2200 de ani! Aici sunt peste 300 de biserici – după acest parametru orașul ocupă primul loc din Europa. Prețurile din Portugalia nu sunt așa de ridicate, ca în alte țări din UE.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,78$. O cină – 5,8$. Un litru de benzină – 1,59$. Apartament cu un dormitor – 263$ lunar.

Kathmandu, Nepal

Kathmandu, considerat unul din centrele budismului, este un oraș cu o istorie foarte bogată. El se află la 200 de kilometri de Everest, iar aici puteți locui foarte bine, având în buzunar 500 de dolari lunar.

Prețurile: o sticlă cu apă plată 1,5 litri – 0,32$. O cină – 1,76$. Un litru de benzină – 0,99$. Apartament cu un dormitor – 89$ lunar.

Sursa