10 țări în care tu nu ești dorit și binevenit. Află care sunt cele mai închise state din lume!

Turismul reprezintă o sursă de venit stabilă și destul de semnificativă pentru majoritatea țărilor, care crează diverse facilități pentru turiști, pentru a spori fluxul acestora. Însă în lume sunt state și cu o altă viziune. Acolo nimeni nu vă așteaptă – din contra, este creat un sistem de filtrare a turiștilor, pentru a depista persoane suspecte.

1.Arabia Saudită – turiștii au nevoie de o invitație din partea cetățenilor AS, dar, pe lângă ea, se cer și garanții financiare. Însă chiar și respectarea tuturor condițiilor nu garantează nimic – ultimul cuvânt îl spun autoritățile regatului saudit.

2.Iranul are relații tensionate cu statele europene si SUA și de obicei nici nu are ambasade în statele comunității europene. Așadar, viza iraniană se procură prin ambasada Pakistanului și Dumneavoastră veți fi nevoit să demonstrați, că vreți să vizitați țara în cadrul unui grup cu scopuri pur turistice.

3.Сoreea de Nord – vizita e posibilă, dar Dumneavoastră veți fi nevoit să procurați un tur turistic, în care veți fi mereu însoțit de un ghid. Din fericire, în România există ambasada coreană, așa că veți fi scutit de plăcerea dubioasă de a procura documentele necesare prin ambasada Chinei, cum o fac locuitorii țărilor, unde nu este ambasada Coreei de Nord.

4.Siria – a primi viza pentru această țară e practic imposibil, căci autoritățile actuale din Damasc nu prea acceptă turiști din SUA și UE. Chiar dacă reușiți să depuneți documentele necesare, șansa de a primi refuzul e foarte mare. Însă, să fim sincer, la momentul actual în Siria nici nu merită să pleci!

5.Cuba – acuma situația în acest stat se mai ameliorează, însă până nu demult Cuba era o țară închisă pentru toți, cu excepția prietenilor din lagărul socialist.

6.Somalia – calea maritimă spre acest stat (sau fost stat, care actualmente s-a divizat în trei părți) este blocată de pirați, însă chiar dacă treceți de ei, aveți nevoie de un sponsor și de o invitație din partea localnicilor. Aveți pe cineva acolo? Dacă nu, nici nu vă gândiți – e inutil.

7.Angola este o țară interesantă, dar trebuie să fiți pregătiți pentru cheltuieli, care pot să se adeverească inutile. Pentru a depune documentele necesare pentru viză, veți avea nevoie să achitați niște taxe destul de semnificative și să mai rezervați biletele pentru avion și hotel.

8.Republica Centrafricană – pentru a obține viza, trebuie să depuneți documentele în ambasada franceză. Hotarele țării sunt închise pentru vizitatorii din Europa, iar porțiunea frontieră cu statul Chad este închisă absolut pentru toți.

9.Libia – ca și în cazul Siriei, astăzi în Libia e prea periculos, ceea ce în mod firesc se răsfrânge asupra perspectivelor turistice. Țara e în stare de război civil, iar vizele pentru cetățeni SUA și UE simplu nu se oferă. No way, cum s-ar spune în engleză.

10.Algeria e alt stat, care are o atitudine selectivă față de turiști. În primul rând, de la Dumneavoastră se cere să rezervați hotelul, apoi să primiți un certificat de acomodare. Doar după asta puteți încerca să obțineți invitația – cu ajutorul unei agenții turistice locale. Ultimul pas – depunerea documentelor pentru viză. Și iarăși – nici o garanție!

Sursa