10 Sfaturi obligatorii de urmat de la Miliardarul Roman Abramovich! Atrage binele și prosperitatea în viața ta!

Multe dintre problemele noastre sunt născocite. Ele nu apar în rezultatul unor evenimente, eșecuri, acțiuni ale altor oameni. Ele apar din cauza obiceiurilor mentale proaste. Eliberează-te de aceste 10 tipuri de comportament și vei scăpa și de mulțimea de probleme din viața ta, cauzate de ele.

10.Nu face concluzii pripite

Acest obicei îți poate complica viața în 2 moduri. În primul rând, noi presupunem că știm ce urmează să se întâmple, deaceea începem să acționăm bazându-ne pe presupuneri. Oamenii nu sunt prezicători prea buni. Majoritatea presupunerilor sunt greșite, deaceea și acțiunile sunt greșite.  Pe de altă parte, ne închipuim că putem citi gânduri și parcă am ști, de ce alți oameni fac ceea, ce fac. Din nou greșim. Anume această prostie distruge relațiile dintre oameni.

9.Nu dramatiza

Mulți obișnuiesc să facă din țânțar – armăsar. Posibil, ei fac asta pentru a arăta și a se simți mai importanți decât sunt. În orice situație, asta este pe atât de stupid pe cât de dăunător.

8.Nu inventa reguli

O mare parte din aceste ,,trebuie” și ,,ești obligat” sunt inutile. Ele doar te fac mai nervos și să te simți vinovat. Urmând aceste reguli imaginare, îți umpli creierul cu bariere inutile. Iar atunci când încerci să îi impui pe alții să le respecte, te transformi într-un pedant plictisitor sau un fanatic prea încrezut în sine.

7.Evită stereotipurile 

Ai grijă la cuvintele, pe care le folosești. Limbajul negativ și critic naște aceeași gândire. Atunci când încerci să generalizezi și să crezi în stereotipuri, nu mai vezi sensul real al lucrurilor, astfel, îți limitezi gândirea până la inutilitate.

6.Nu fi perfecționist

Viața nu este doar în alb-negru, și nu trebuie trăită după regula ,,totul sau nimic”. Dacă vei căuta job-ul ideal, foarte probabil că nu îl vei găsi niciodată. Și alte job-uri îți vor părea mai rele decât sunt în realitate. Perfecționismul este o tulburare mintală, care nu îți va permite să te bucuri, ci te va trimite de fiecare dată în căutarea inexistentului.

5.Nu generaliza

Unul sau două eșecuri încă nu înseamnă eșec permanent. Iar o victorie întâmplătoare încă nu te transformă într-un geniu. Un eveniment unic, rău sau bun, încă nu este un indiciu al tendinței.

4.Nu lua lucrurile personal

Majoritatea oamenilor, chiar și piretenii și colegii tăi, nu vorbesc, nu se gândesc și nu le pasă de tine 99% din timpul său. Succesele și eșecurile, căldura și indiferența altor oameni nu se referă personal la tine.

3.Nu avea încredere în emoții

Ceea ce simți, nu este întotdeauna indicatorul realității din jur. Uneori sursa emoțiilor poate fi oboseala, foamea, nervozitatea sau chiar și o răceală. Sentimentele pot fi adevărate, dar ele nu întotdeauna sunt adevărul.

2.Nu ceda în fața apatiei

Învață să fii optimist. Dacă vei aștepta lucrurile rele în viața ta, ele vor apărea. Dispoziția proastă este precum ai privi lumea prin niște ochelari murdari. Este uimitor cum poți să vezi ceea, ce nu există, dacă începi să cauția asta. Caută lucruri pozitive și cu siguranță le vei găsi!

1.Nu trăi în trecut

Este cel mai important sfat dintre toate: uită și trăiește mai departe. Cea mai mare răutate, dezamăgire, nefericire și disperare în această lume o emană oamenii, care se țin de problemele și resentimentele din trecut. Cu cât mai mult le vei rula în mintea ta, cu atât mai rău te vei simți. Uită și mergi mai departe. Dacă vei reuși să faci asta, vei lipsi trecutul de puterea de a te răni.

sursa