10 secrete care te vor ajuta să distingi condimentele reale de cele contrafăcute

Într-o lume diversă de condimente, este cu adevărat dificil să distingem un produs bun de cel contrafăcut. Noi îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să distingi condimentele care sunt cele mai bune.

Scorțișoara chineză (cassia) este adesea vândută în locul originalei. Pentru a o recunoaște trebuie să fii atent la grosimea și buclele scoarței!

Scumbele de scorțișoară sunt de multe ori răsucite într-o singură direcție, dar adevărata scorțișoară este întotdeauna răsucită din ambele părți. Uneori bastoanele sunt diferite în grosime. Dar cea mai mare diferență este în aromă. Numai acest produs miroase puternic și atractiv.

Piperul negru este o granulație încrețită cu un diametru de 3-5 mm. Piperul alb nu are coajă!

Dacă ai cumpărat un ardei negru de calitate, atunci când vei încerca să-l zdrobești, el se va împărți în bucăți mari. Iar dacă piperul este de slabă calitate – din el vor rezulta bucăți mici. Ardeiul iute de calitate are culoarea crem (aproape de culoarea cafelei). Dacă este prea alb, este probabil să fie artificial.

La ghimbirul de calitate, coaja este netedă și nu este deteriorată, iar miezul este galben ca lămâia

Rădăcina trebuie să fie fermă și netedă. Dacă este moale și încrețit, probabil că deja este putred înăuntru. Este recomandabil să cumperi rădăcini ramificate – pulpa lor să nu este prea fibroasă.

Turmericul este o rădăcină tare, similară cu ghimbirul. Pulberea din aceasta se transformă într-o culoare strălucitoare, între galben și portocaliu!

Dacă dorești să verifici dacă nu ai fost înșelat, încearcă să dizolvi o pulbere într-un pahar de apă. Dacă pe suprafață există pete albe – acest lucru, desigur, nu este bun.

Anasonul antic (badan) are 8 petale, fiecare dintre ele având o sămânță colorată

Anasonul proaspăt trebuie să dea lichid atunci când este tăiat sau deschis cu un cuțit. În plus, dacă anasonul este prea închis la culoare, atunci este un produs vechi.

Cardamomul are o culoarea măslinului, iar lungimea semințelor sale este de aproximativ 2,5 cm

În cazul în care culoarea semințelor de cardamom este prea deschisă, atunci, cel mai probabil, a fost folosit un colorant pentru a o face mai atractivă. Iar dacă culoarea semințelor este ușor galbenă – produsul este probabil vechi.

Nutmegul este oval, iar înăuntru poți vedea multe vene luminoase

Adesea, în loc de nucșoară, se vând fructe sălbatice, foarte asemănătoare cu nutmengul real. În acest caz, vei obține fructe de pădure alungite cu doar câteva vene înăuntru.

Cuișoarele trebuie să fie de culoare maro închis și acide la gust 

Pentru a le verifica, trebuie să le pui în apă. Dacă sunt proaspete, ele vor pluti în pahar pe verticală, iar dacă prospețimea este discutabilă ele vor pluti pe orizontală.

Vasele de vanilie sunt similare cu cea a ciocolatei negre. Ele sunt elastice, iar pe vârfuri sunt bucle vizibile!

Ele își păstrează gustul și aroma timp de mai mulți ani. Lungimea lor este de la 15 la 25 de centimetri. Ele sunt adesea folosite pentru deserturi.

Sărurile de calitate sălbatice roșii ușor se transformă într-o pulbere

Acest șofran este foarte scump. Pentru a determina autenticitatea, înmuie-l într-un pahar cu apă, iar aceasta ar trebui să prindă culoare după 15 minute, dar nu mai devreme.

Sursa