(video) 10 Schimbări care ți se vor întâmpla dacă înlocuiești toate băuturile cu apă! Acest experiment merită încercat!

Toți știu, că este foarte sănătos să bei multă apă, dar, totuși, puțini dintre noi sunt gata să renunțe la consumul de ceai, cafea și alte băuturi. Și absolut în zadar!

Iată cum s-ar schimba viața ta:

Vei reuși să slăbești mai ușor

Consumul de apă reduce senzația de foame, ceea ce influențează, cât de rapid poți scădea în greutate.

Dacă vei începe să consumi doar apă în loc de alte băuturi timp de 9 zile, vei reuși să slăbești cu jumătate de kilogram. Înafară de asta, dacă renunți la băuturile dulci pentru 9 zile, impactul va fi același ca și cum ai fi alergat în fiecare zi câte 8 km.

Îți vei crește eficiența și vei obosi mai puțin

Consumul de apă mărește viteza de furnizare a substanțelor nutritive și a oxigenului către toate organele și mușchii, respectiv, producerea energiei în celulele organismului nostru are loc mult mai eficient. Iată de ce înlocuirea băuturilor cu apa mărește producerea energiei, în rezultat apare capacitatea de muncă și ține oboseala departe de tine.

Creierul tău va începe să funcționeze mai eficient

Apa ajută al alimentarea mai bună a creierului cu substanțe nutritive, importante pentru funcționarea rapidă și clară. Iată de ce atunci când înlocuiești toate băuturile cu apa, creierul începe să lucreze mai activ: se mărește atenția, se îmbunătățește memoria, reacția, somnul, se reduce senzația de îngrijorare și nervozitate.

Corpul tău va începe să scape mai rapid de toxine

Apa îmbunătățește funcția renală, a sistemului urinar, a conductelor biliare, a ficatului și a intestinului subțire, contribuind la detoxifierea organismului de toxine și metaboliți, astfel protejându-l de îmbătrânirea prematură și de apariția bolilor. Ceea ce nu poți spune și despre cafea sau limonadă!

Vei reuși să eviți multe boli

Consumul de apă, și nu a sucurilor sau a carbogazoaselor, este foarte important pentru menținerea sănătății și protejarea intestinului – organul, de unde provin multe boli și infecții – începând cu acneea până la cancer și diabet zaharat.

Îți vei normaliza metabolismul

Apa contribuie la însănătoșirea intestinului subțire – principalul organ digestiv, imunitar și endocrin. În el sunt produse 80% din toți hormonii, care reglează procesele metabolice din organism. Iar normalizarea proceselor metabolice înseamnă stare excelentă de sănătate, activitate înaltă și dispoziție minunată.

Inima și vasele sanguine se vor menține sănătoase 

Dacă organismul tău nu primește cantitatea necesară de apă, atunci sângele devine mai dens. Inima funcționează mai greu și mai puțin eficient, de la asta suferă și starea vaselor sanguine. Urmările pot fi diverse – de la apariția ,,steluțelor” vasculare și a crampelor musculare în picioare, până la cheagurile de sânge, infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Pielea ta va deveni mai frumoasă și mai sănătoasă

Apa umple pielea cu umezeală din interior și îi oferă o strălucire sănătoasă. Nu uita să bei apă în fiecare zi, pentru a evita ridurile premature și pielea problematică!

Vei menține vâscozitatea normală a sângelui

Apa contribuie la lichefierea sângelui. Ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și nutriția organelor și țesuturilor. Înafară de asta, astfel vei reuși să previi formarea cheagurilor de sânge, vei activa sistemul imunitar și vei reduce riscul de apariție a cancerului.

Vei economisi bani

Prețul unei sticle de apă este mult mai mic decât prețurile băuturilor carbogazoase sau a cafelei. Dacă vei începe să consumi apă simplă, potabilă și curată, vei reuși să economisești foarte mulți bani.