10 Reguli pentru o casă curată: Iată cum să lupți cu dezordinea chiar și atunci când n-ai chef!

Iată 10 reguli pe care le respect, astfel încât casa mea să fie întotdeauna curată și plină de confort.

1.Seara, trec prin toate odăile și întorc toate lucrurile la locurile lor. Aceasta regulă este la fel de importantă ca și celelalte 9.

2.Am întotdeauna un raft gol în dulap. Pe el pun lucrurile atunci când trebuie rapid să fac ordine, de exemplu înainte să ajungă oaspeții.

3.La fiecare etaj am coșuri pentru articolele, care temporar nu au un loc de depozitare. O dată pe săptămână sortez toate aceste lucruri și le aranjez la locurile lor.

4.Pe rafturile deschise păstrez doar ceea ce utilizez în mod regulat.

5.Fără substanțe chimice în casă. Utilizez doar bicarbonat de sodiu, oțet, săpun pentru copii în formă solidă sau săpun castilian în formă lichidă. Acesta este întregul meu arsenal de produse cu care mențin curățenia în casa mea.

6. Curăț numai de sus în jos, adică podelele la urmă. Chiar dacă nu am reușit să le spăl, dar nu sunt prăfuite iar lucrurile sunt aranjate la loc, casa arată ordonată (în acest caz este foarte important ce fel de podea ai ales).

7.În mașina de spălat vase, poți spăla nu numai vasele.

8.Uneori, în timp ce fac clătite, încep să șterg dulapurile din bucătărie. Sau, în așteptarea ouălor, preiau curățarea hotei. Cuvântul-cheie este uneori. Multitasking-ul este un obicei foarte prost.

9.Optează pentru articole de calitate, mai ales atunci când vine vorba de aspirator și mop. Îți va fi mult mai ușor să faci față murdăriei dacă vei avea instrumentele potrivite!

10. Atunci când trebuie să fac curățenie, dar nu am chef deloc, invit oaspeți. Imediat găsesc și timp, și dorință! Ținând cont de faptul că avem oaspeți destul de des, de aici reiese că și casa este curată aproape întotdeauna.