10 probleme de viață cu care se confruntă zilnic femeile inteligente!

Probabil știi deja câte probleme au de înfruntat femeile zilnic. Casnică sau carieristă înrăită, mamă, soție sau bunică – toate femeile se confruntă cu diverse dificultăți pe care viața le aduce în cale, în special cele inteligente. Totul este complicat aici. Foarte!

1.Ești invidiată

Chiar și atunci când nu se întâmplă nimic deosebit în viața ta. Da, oamenii te invidiază când ești promovată, când ai succes, dar și așa, din senin. Deoarece ai o resursă pe care alții nu o au: dacă îți lipsește ceva, poți obține asta întotdeauna, pentru că ești inteligentă. Cursuri suplimentare? Ușor! O nouă limbă străină? Simplu! Mulți consideră că ești atotputernică… Serios!

2.Pari a fi arogantă

Chiar dacă nu ai obiceiul să le spui oamenilor despre greșelile lor sau să joci rolul unei profe de gramatică, totuși ești considerată o persoană arogantă. Ai întotdeauna dreptate și poți dovedi asta. Este imposibil ca oamenii să te contrazică: logică concretă, argumente de necombătut și limba ascuțită – în orice polemică îți folosești mintea la maxim și nimănui nu-i place să piardă mereu în fața ta.

3.Nu ai dreptul să greșești

Nu vei fi iertată pentru asta și o știi încă din copilărie. Mama trebuie să-ți fi spus de mai multe ori că este o rușine să obții note proaste cu o astfel de minte ca a ta. Profesorii ți-au spus exact același lucru, apoi la universitate, apoi șeful la serviciu… și îți dai seama că toată, absolut toată lumea așteaptă doar rezultate deosebite de la tine. Și încerci să corespunzi așteptărilor. Bineînțeles, nu este nimic bun în asta, pentru că este o cale dreaptă spre perfecționism, ceea ce îți va strica în mod semnificativ viața.

4.Îți ții sentimentele sub control

Există situații în care ar trebui să te oprești din a gândi și să dai frâu liber emoțiilor tale, dar nu o poți face: obiceiul de a analiza totul, de a aranja totul pe rafturi nu te lasă niciodată. Drept urmare, fiecare dintre emoțiile tale este mai întâi supusă unei analize profunde, iar după ea, de regulă, decizi că nu merită să o exprimi din anumite motive. Ai dificultăți în acest sens, fapt ce duce la blocarea sentimentelor.

5.Ai sindromul impostorului

Nu este o cochetărie sau o falsă modestie. Pur și simplu consideri adesea că realizările tale nu valorează nimic. Crezi că ocupi locul altcuiva și altul ar îndeplini sarcinile tale mult mai bine. Crezi că în jur, oamenii sunt mult mai deștepți decât tine. Adică, uneori chiar te consideri un impostor – o persoană care înșală pe toată lumea și a obținut succesul într-un mod complet nemeritat. Aceasta este o capcană vicleană a gândirii și doar oamenii cu adevărat talentați, dotați și deștepți cad în ea.

6.Ești pesimistă

Tendința ta de a analiza totul îți joacă o festă cruntă și în acest caz: pesimismul îți este caracteristic, iar optimismul, în opinia ta, este doar rezultatul ignoranței. Doar proștii cred orbește în ce este mai bun, iar oamenii deștepți depun efortul de a se gândi la viitor și a calcula toate riscurile, cam așa consideri tu. Problema este că obiceiul constant de a pregăti „planul B” te face să te aștepți mereu la ce este mai rău.

7.Nu primești sprijin

Am spus deja că mulți te consideră arogantă și, prin urmare, nu se grăbesc să te sprijine într-o situație dificilă. Din fericire, nu toți cred așa, și totuși nu poți conta pe susținerea celor din jur. De ce ai avea nevoie de susținere cu o astfel de minte? Oamenii pur și simplu nu cred că o fată atât de inteligentă ca tine, ar putea să nu aibă resurse pentru a-și rezolva problemele. În același timp, unii consideră că nu au dreptul să îți ofere sfaturi.

8.Nu te înțelege nimeni

Și dacă totuși ceri în mod activ susținere, atunci nimeni nu te poate ajuta. Oamenii te sfătuiesc „să fii mai simplă și să nu-ți bați capul de asta”. Să încetezi să te mai gândești la ceea ce te deranjează. Nimeni nu înțelege că sfaturile de genul „doar încetează să te gândești la asta” nu funcționează în cazul tău. Aceasta nu este o opțiune pentru tine.

9.Și tu nu prea îi înțelegi pe oameni

Adică, mai corect ar fi să spunem că îi înțelegi doar pe câțiva, pentru că citești acțiunile oamenilor și motivele acestor acțiuni ca pe o carte deschisă. Te enervează felul în care mulți aleg să facă de 100 de ori aceeași greșeală și să continue să aleagă această cale. Te irită nedorința oamenilor de a gândi cel puțin cu un pas înainte și de a calcula consecințele acțiunilor sale. Și evident, nu poți accepta cu calm prostia altora. Te dezechilibrează instantaneu.

10.Îți este greu să construiești relații cu bărbații

Pentru că ești perceptivă și le vezi intențiile ca în palmă. Teoretic, acest lucru ar trebui să îți ușureze viața, dar, în realitate, asta doar complică lucrurile: ești gata să vezi un potențial partener doar în bărbații deștepți, iar ei au o grămadă de probleme la fel ca și tine. Drept urmare, fie te plictisești de el, fie relația voastă se transformă într-o bătălie de minți și în acest sens există doar un singur plus: ai întotdeauna posibilitatea să te antrenezi.