10 principii de care să te conduci, ca să ocolești eșecurile și să fii prosper, recomandate de cel mai solicitat „coach” din Marea Britanie

Ultima vreme, în Marea Britanie au devenit foarte populari așa-zișii „ antrenori psihologici de business” . „Coach” Sloan Sheridan-Williams este una dintre cele mai solicitate printre clienții săi – oameni de afaceri de top și politicieni din toată lumea. Iată care sunt 10 principii pentru a fi prosper, recomandate de ea.

1. Fixează-ți scopuri concrete, dar păstrează flexibilitatea

Atunci când la atingerea unui scop se adaugă Ego-ul tău și se conectează și mândria, procesul deseori devine neconstructiv. Începi să cheltui mai multă energie și nu te mai poți orienta. Iar dacă vei obține ce ai dorit, cel mai probabil, vei rămâne dezamăgit. Iată de ce e important ca în spatele scopurilor să fie întotdeauna o emoție pozitivă puternică, dar nu fuga de durere.

2. Nu tinde spre fericire, dar spre armonie

Ce este fericirea? O explozie emoțională, care, de obicei, nu ține prea mult. Creierul și organismul nostru nu sunt în stare să fie mereu fericiți, este foarte epuizant. De aceea, este mai real să tinzi mereu spre armonie și satisfacție. Sunt niște stări care nu prevăd ca neapărat totul să fie perfect, dar care ne aduce acea liniște sufletească și echilibru în viață.

3. Vrei să ai o viață lungă, fă o înțelegere cu ego-ul tău

În cei 20 de ani ai mei de experiență, am consultat mii de oameni. Ceea ce mi-a permis să fac următoarele concluzii: oamenii ce au o viață lungă și obțin succes, dețin o serie de caracteristici, obișnuințe și principii, iată câteva dintre ele:

– Acești oameni nu iau totul aproape de inimă.

-Nu au o atitudine prea serioasă față de viață.

-Știu să facă față stresului.

-Știu să comunice eficient.

-Ei cred în ceva.

-Sunt proactivi și nu reactivi.

4. Clarifică-te cu „setările” tale

Fiecare dintre noi are anumite „setări”, adesea emoționale, care îl blochează și nu-i permit să obțină ceea ce vrea. De exemplu: fricile și alte emoții negative sunt ca o barieră pentru energia ce te va ajuta să prosperi. Adesea, teama de schimbări este una dintre ele.

5. Găsește-ți un îndrumător

În Marea Britanie acum este la modă să te adresezi unui „coach”, mai puțin unui psiholog. Indiferent, că îți permiți sau nu, dar pentru a te dezvolta personal sau profesional ai nevoie de un îndrumător, chiar dacă nu este un specialist, dar trebuie să fie o persoană în care să ai încredere. Ea te va ajuta să te privești obiectiv și să vezi căile de schimbare.

6. Fii autentic la interviurile de angajare

Fii natural, încrezător și nu minți. Nu te teme să acorzi și tu întrebări. Interviul este nu doar pentru angajator, dar și pentru tine. Aici se clarifică toate aspectele viitorului tău loc de muncă.

7. Ia-ți un asistent social media

Rețelele de socializare au un rol foarte important în ceea ce privește activitatea noastră. Toate celebritățile au cont pe diverse site-uri, însă asta nu înseamnă că ele sunt cele care postează conținutul, pentru asta ar trebui să cheltuim foarte mult timp. De aceea, este indicat să angajezi o persoană care să răspundă de viața ta virtuală.

8. Concurează doar cu tine

Competiția este un lucru firesc, însă adesea neproductiv. Atunci când invidiezi pe cineva și concurezi cu el, de obicei, tu interacționezi nu cu persoana reală, dar cu proiecția lui în imaginația ta, care, cel mai frecvent, este foarte subiectivă și departe de adevăr. Iar când e vorba de concuratul cu sine, atunci în mod garantat tu te dezvolți și faci un pas înainte.

9. Vizualizează-ți propria fericire

Această tehnică chiar funcționează – s-a demonstrat. Cu cât mai des tu intri în acea stare de parcă ai obținut ceea la ce visai, cu atât se măresc șansele că vei avea totul într-adevăr. În acest sens te pot ajuta diferite simboluri, imagini vizuale, talismane, cu care se asociază ceea spre ce tinzi.

10. Nu-i asculta pe experții în carieră

Ascultă-te în primul rând pe tine. De exemplu, există o părere potrivit căreia trebuie să-ți schimbi locul de muncă o dată la 5 ani. Dar totul este foarte individual. Fiecare situație este unică. Dacă simți că ești solicitat, ești inspirat și că ceea ce faci îți aduce satisfacție, de ce să pleci de la un asemenea job? În acest caz, trebuie să fii sincer cu tine.

Sursa

error: Content is protected !!