10 poziții de somn care definesc nivelul relației de cuplu

Specialiștii în psihologie susțin că au descoperit o nouă metodă de evaluare a relației de cuplu după poziția cuplului de somn. Psihologul João Oliveira afirmă că este important de analizat poziția de somn a cuplului în momentul în care s-au trezit și nu când au adormit.

1. «Mâini încrucișate, picioare încrucișate»

sleeping-couple-1

Specialiștii atrag atenția că dacă în timpul somnului cuplul își încrucișează inconștient brațele și picioarele, atunci cuplul împărtășește o pasiune intensă. De regulă, cuplurile care se află la începutul relației dorm într-o astfel de poziție, din nevoia îndrăgostiților de a se simți un tot întreg. Rar într-o astfel de poză o să vedeți dormind persoanele geloase.

2. «Lingură»

sleeping-couple-2-1

Dacă unul din parteneri îl îmbrățișează pe celălalt pe la spate în timpul somnului, psihologii subliniază că în cazul dat partenerul îi acordă atenția și grija sporită față de a doua jumătate. O astfel de pereche se situează într-o zonă de comfort și siguranță, deși relația dintre ei nu este una tocmai perfectă. Cel mai probabil între ei s-a iscat un sentiment de incertitudine și nesiguranță.

3. «Dominatorul»

sleeping-couple-3

Experții în limbajul trupului menționează că astfel de îmbrățișări demonstrează împărtășirea dragostei și a unei legături strânse a cuplului. La fel, și viața sexuală este una tumultoasă. Totuși, într-o astfel de relație unul dintre parteneri va încerca să domine asupra celuilalt.

4. «Lupta pentru spațiu»

sleeping-couple-4

O astfel de poziție scoate în evidență faptul că partenerul nu încearcă să-și arate sentimentele de iubire față jumătatea sa. De obicei, cel care încearcă să ,,cucerească” cât mai mult teritoriu  în pat este cel care simte nevoia să se afirme, chiar și în relație. Ba mai mult, experții subliniază că cei care dorm cu mâinile deasupra capului sunt încăpățânați și vor să țină relație sub control din nevoia de a-și afirma calitățile de lider.

5. «Jumătate ție, jumătate mie»

sleeping-couple-5

Această poziție de somn este caracteristică cuplurilor îndrăgostite , însă relația lor ar trebui să fie supravegheată. Psihologii menționează că cei care dorm pe spate nu simt nevoia de contact vizual cu partenerul, iar cei ce dorm pe burtă sunt capricioși și un pic timizi. La fel, picioarele încrucișate denotă faptul că în această relație persistă sentimentul de obligație unul față de celălalt.

6. «La o mână distanță»

sleeping-couple-6

Relație spontană – o astfel de concluzie au stabilit psihologii, analizând această poziție de somn. Fiecare persoană respectă spațiul personal al partenerului. De obicei, sunt atașați mult de prieteni, iar petrecerile cu ei sunt inevitabile, cu toate că în astfel de condiții ambii dau dovadă de încredere reciprocă. Mâna întinsă relevă faptul de protecție a partenerului, iar palma sub obraz relevă siguranța în relație a persoanei. La fel poate fi interpretată ca și o metodă de împăcare, după o lungă ceartă de cuplu.

7. «Nu pleca, râmâi cu mine»

sleeping-couple-7

Cel mai probabil, această pereche simte nevoia de libertate personală, totuși mâna pe umăr lasă o urmă de iubire în relație. Iese în evidența necesitatea de-a simți prezența partenerului e în căutarea de independență personal. În schimb cel ce doarme cu spatele, în opinia psihologilor, ar fi egocentrist.

8. «Spate-la-spate»

sleeping-couple-8

Cuplul tinde să-și păstreze spațiul intim, fără a se depărta prea tare unul de celălalt. Această poziție scoate în evidență un cuplu stabil și organic. Cei ce se trezesc în această poziție, nevoia de simți partenerul aproape este o caracteristică obligatorie pentru comfortul personal.

9. «Ești departe de mine»

sleeping-couple-9

Acestă poziție semnalează faptul că în relație lucrurile nu sunt cele mai bune. Lipsa legăturii fizice și dormitul spate-la-spate relevă faptul că fiecare din ei își dorește să simtă mai multă libertate. Un corp ,,încordat” și brațele încrucișate subliniază că perechea e proaspăt certată și nu are de gînd să se împace. Pe de altă parte, corpurile relaxate subliniază că relația este una stabilă și respectă reciproc spațiul privat în timpul somnului.

10. «Te privesc, ca în oglindă»

sleeping-couple-10

Cuplul, care se trezește într-o astfel de poziție, de regulă, se poate lăuda cu o relație fructuoasă. Viața cotidiană și rutina zilnică nu-și lasă amprenta asupra vieții private a cuplului. O astfel de poziție e caracteristică celor ce au o viață amoroasă intensă, rămând buni prieteni și parteneri extraordinari.