10 poze fermecătoare din cosmos. Vezi cum arată o erupție vulcanică și Parisul nocturn!

Planeta noastră este extraordinară, cu toții cunoaștem acest fapt. Profităm din plin de toate resursele ei, ne bucurăm de frumusețea incredibilă, de peisajele spectaculoase, dar să știți că din cosmos, planeta noastră arată pur și simplu fantastic.

Vedeți zece poze făcute din cosmos, cu cele mai frumoase locuri de pe globul pământesc.

1.Marea Barieră de Corali, Australia. Poza arată că această construcție naturală este compusă din trei părți. Poză realizată de la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI).

2.Relieful Marocco – tărâmul în care poți, timp de câteva ore, să vezi și nisipurile pustiului și vârfurile montane înzăpezite. Poză făcută de la bordul SSI.

3.Parisul. E clar de ce este numit Orașul Luminilor!

4.Ghețarul Habbard. Poza arată cum ghețarul crește în dimensiuni, fiind un caz foarte rar în epoca încălzirii globale.

5.Insula prințului Eduard, Canada. Poza arată,cât e de neliniștită vremea în această regiune.

6.Insulele Sandwich de Sud sunt niște insule active din punct de vedere geologic, iar stația cosmică a fixat acest lucru.

7.Insulele Galapagos și erupția vulcanului Wolf – prima în 33 de ani. Zona roșie este partea acoperită de lava vulcanică. Culoarea neagră înseamnă că lava deja s-a răcit.

8.Lacul Saint-Claire din sistemul Marilor Lacuri. Poza a fost făcută în timp ce în apa lacului dominau algele – culoarea lor verzuie se vede foarte bine.

9.Bahamas – acest loc de pe glob e considerat de către cosmonauți unul din cele mai pitorești, cel puțin, privindu-l din cosmos. Arată absolut fenomenal.

10.Gibraltar –  locul unde Europa se apropie de Africa. Pe timp de noapte e de-a dreptul spectaculos.

Sursă

 

error: Content is protected !!