10 poze din Egiptul trist și pustiu. Vezi în ce s-au transformat stațiunile turistice din cauza teroriștilor

Erau vremuri, când Egiptul era plin de turiști. Avioanele aterizau în aeroporturile din Hurgada și Sharm el-Sheih fiecare jumătate de oră. Plajele erau pline, iar noaptea tot publicul continua să se odinhnească în cluburi disco.

Egiptenii construiau hoteluri, dezvoltau infrastructura, implementau proiecte noi – într-un cuvânt, dezvoltau afacerea profitabilă.

Însă de câțiva ani în Egipt au început ”schimbările democratice” – mai întâi ”revoluția”, după ea câteva răsturnări de guvern, apariția terorismului, ISIS, atacuri teroriste, avionul rus, atacat și doborât pe data de 31 octombrie 2015.

După acea tragedie Moscova a închis Egiptul pentru turiștii săi, la fel a procedat și Londra. A fost o lovitură uluitoare peste economia Egiptului, caci din Rusia și Anglia veneau circa 50 de procente din numărul total de turiști.

Egiptenii au încercat să-i atragă pe arabi din țările vecine, care o duc cât de cât bine (Iordania), însă arabii nu posedă cultura distracției și odihnei la mare, așa că să-i înlocuiască pe ruși sau englezi nu era nici vorba.

Rezultatul e foarte trist – populația băștinașă din stațiunile turistice o duce acum extrem de rău, lipsesc locurile de muncă, iar hotelurie noi stau pustii.

Un blogger rus a vizitat recent Egiptul, anume el a făcut aceste poze și ne-a relatat următoarele lucruri extrem de triste:

”Două zile la rând am fost unicul client al acestei cafenele, consumând zilnic câte un cocktail la prețul de un dolar. Un dolar – ăsta era tot venitul zilnic! Stăpânul arăta șocat și nu putea scoate măcar un zâmbet.

La plajă am observat o figură îndepărtată, m-am bucurat, dar ulterior am constatat, că ăla era salvatorul.

M-a observat și el pe mine, s-a apropiat și a încercat să-mi ghicească naționalitatea. ”Bonsoir”, a spus el în franceză… Din cauza lipsei turiștilor băieții deja au pierdut și aptitudinile respective. E trist de tot”.

Sursa

error: Content is protected !!