15 poze din Cuba necunoscută! Vezi ce le place cubanezilor!

Cuba este un țară specifică, care, în pofida schimbării modelului social, rămâne, totuși, orientată spre valorile, care s-au cultivat în societate timp de aproapre 60 de ani odată cu venirea lui Fidel Castro la putere.

Specifice sunt și restaurantele cubaneze – multe dintre care, la sincer vorbind, nici nu merită un așa calificativ ca restaurant, căci deservesc doar pe localnici, care se mulțumesc cu o mâncare grasă și lipsită de gust rafinat – orez, fasole, cartofi plus carne de pui sau de porc, prăjită în ulei simplu.

Probabil, ați auzit de faptul, că localurile, pe care mai sus le-am numit restaurante (în realitate e vorba de niște ospătării) îi deservesc doar pe cubanezi, căci străinii nu pot folosi peso cubanez – pentru ei există un peso special, convertibil, și el e mai scump decât cel obișnuit de 25 de ori.

Însă în Havana veche sunt totuși locuri comode și pentru străini – confortabile, cu muzică vie și cu un meniu cât de cât adecvat.

Muzicanții interpretează foarte și foarte bine, de aceea oaspeții, consumând niște bere, de obicei nu rezistă și încep și ei să danzeze! Unii din ei găsesc niște maracase și se alătură muzicanților.

Cei care nu vor să piardă timpul în restaurante, pot să mănânce ceva și în stradă. În Cuba e foarte popular un fel de mâncare, numită  churros – un fel de coptură dulce, care de obicei se consumă de dimineață.

Cubanezilor le plac mult tartinele cu cârnăciori și cașcaval – ele se vând la orice colț.

La fel sunt populare sucurile fresh, care nu costă scump – Cuba dispune de destulă materie primă pentru orice tip de suc.

Berea și cafeaua la fel sunt foarte populare.

Sursa

error: Content is protected !!