10 poze care te fac să crezi că umanitatea mai are o șansă

Într-o lumă e invadată de conflicte, războaie și ură e greu să-ți păstrezi credința în spiritul umanității, al generozității și al binefacerii. Uneori, cel mai mic și nesemnificativ ajutor îți poate aduce mai multă satisfacție și bucurie decât tot aurul lumii.

Din păcate, astfel de exemple rămân în spatele cortinei în umbră, pe când ar trebui scoase sub lumina reflectoarelor cât mai des pentru a hrăni bunătatea sufletului omenesc.

AdMe.ru a selectat câteva poze cu povești uimitoare în spate care o să vă fortifice spiritul umanității.

Bătrânul Dobri

1-591

Bătrânul Dobri în vârstă de 98 de ani din localitatea bulgărească Bailovo poate fi observat cerșând pe străzile capitalei Sofia. În fiecare dimineață, bătrânelul parcurge 10 kilometri pe jos din localitatea sa până în Sofia. Foarte puțini cunosc faptul că în anul 2010 cea mai mare donației făctuă vreodată bisericii din Sofia a fost de 40.000 de euro, făcută de un bătrânel pe nume Dobri. Bătrânelul Dobri nu se atinge de niciun bănuț pe care îl primește, el supraviețuiește numai din pensia modestă de 100 de euro și produsele alimentare pe care le primește. Bătrânelul Dobri a achitat facturile de lumină și căldură a unei grădinițe care era pe cale să fie deconectată din cauza neachitării. La fel, acest om cu suflet imens ajută alți oamenii ai străzii. Dar, astfel de povești frumoase nu vor fi reflectate, pentru că bătrânelul nu vrea  povestească despre ele, ci doar să facă lucruri frumoase și generoase.

Muzică – lumină

2-581

În timpul concertului trupei rock “KoЯn”din Moscova, spectatorii au ridicat un tânăr într-un scaun cu rotile și l-au adus mai aproape de scenă pentru ca acesta să-și vadă de aproape idolii.

Supereroii

3-561

Angajații unei spălătorii din orașul american Memphis au decis să le facă o surpriză plăcută copiilor internați în spitalul Le Bonheur. Au purtat costumele supereroilor în timp ce spălau geamurile spitalului. Astfel, Omul-păianjen, Capitan America și Batman i-au surprins plăcut pe copii lipiți de geamurile spitalului pentru a-și vedea supereroii.

Specialiștii susțin că o astfel de terapie este foarte importantă pentru copii pentru a uita măcar pentru o clipă de durerile și de problemele pe care le au și pentru a-și captiva atenția cu ceva frumos și interesant.

Un gest frumos pe terenul de fotbal

4-531

Kim Kallstrom a calmat cu grijă și a acordat atenția necesară unui copil autist în debutul meciului cu naționala Germaniei. Micuțui Max i s-a făcut frică de cele întâmplate pe gazon, iar Kim i-a fost alături și i-a oferit căldura necesară pentru a-l liniști. Mai târziu tatăl copilului i-a mulțumit fotbalistului printr-o scrisoare emoționantă.

Un act de eroism

5-591

Un pompier și-a riscat viața pentru a salva viața unui pisoi micuț aflat blocat într-o casă în flăcări. Ea pus și masca cu oxigen pentru ca pisoiul că fie în afara oricărei primejdei.

Un gest uman în metro

6-521

Într-o dimineață la metro-ul canadian s-a defectat turnichetul și niciun angajat nu era în apropiere. Asta au lăsat pasagerii pe turnichet.

Despre puterea de face visele să devină realitate

7-541

Echipa de fotbal din statul Michigan ,,Dexter” a oferit posibilitatea unui băiat diagnosticat cu sindromul Down să inaugureze deschiderea meciului de fotbal.

Un exemplu de la oamenii legii

8-521

Polițistul Larry Deprimo din secția de patrulare New York în timp ce patrula a observat un om al străzii în piața Square Time, ulterior s-a apropiat de el, a aflat ce mărime poartă, apoi peste 5 minute s-a întors cu o pereche nouă de șosete și o pereche de încălțăminte de iarnă pentru acel om al străzii. Un coleg i-a făcut o poză, care în scurt timp a devenit virală pe internet ca un gest frumos de umanitate. 

Act de bunătate

9-471

Cineva a dorit să facă o surpriză frumoasă unui necunoscut și a lăsat niște bani cu un mesaj care scrie că face cinste cu un desert din automat.

Mâncare gratuită

10-521

Rețeaua de resaturante Subway a decis să facă un act de caritate prin a asigura o masă în fiecare zi pentru oamenii străzii.