10 plante care vă aduc dragostea, armonia și fericirea în casă

Cu toții știm că plantele de apartament au mai multe beneficii.

Pe lângă faptul că decorează frumos încăperea în care se află, ele mai prezintă și bogate surse de oxigen, iar unele chiar au proprietăți medicinale. În acest articol vă prezentăm și alte efecte pozitive pe care le au plantele de cameră asupra atmosferei căminului în care sunt ținute.

1. Spathiphyllum (cunoscută şi sub denumirea de „fericirea femeii”). Această plantă nu este capricioasă. Trebuie s-o pulverizezi în fiecare zi, iar primăvara s-o schimbi într-un sol proaspăt.

Dacă ţii în casă acastă plantă – te vei căsători în curând; dacă îţi doreşti un copil – vei rămâne însărcinată; în casa unde creşte această plană va domni liniştea şi înţelegerea.

2. Saintpaulia. Violetele sunt foarte gingaşe. Ele au nevoie de multă lumină şi nu tolerează apa rigidă. Violetele ajută la menținerea păcii în familie: certurile se răresc. În plus, această floare este simbolul iubirii eterne.

3. Trandafirul chinezesc, Hibiscus. Toată lumea preferă florile ei mari şi roşii. Hibiscus are nevoie de căldură, deoarece provine din tropice, dar nu mai mult de 35 de grade. Dacă ai acasă un Hibiscus, fii gata de o dragoste pasională.

4. Hoya. Această plantă are mai multe soiuri. Dar, în case lumea ţine mai des Hoya cărnoasă. Hoya îți va asigura o familie fericită, mai ales dacă stă în dormitor.

5. Mirtul. Acest arbust face flori mici albe. El dispune şi de efecte vindecătoare.  Se crede că această floare face o căsnicie să fie de succes, aducând în ea fericirea şi pacea. În unele țări această plantă este considerată a fi cel mai bun cadou pentru tinerii căsătoriți.

6. Aichryson. I se mai spune  „copacul dragostei” sau „copacul fericirii”. Această floare poate atinge o înălţime de până la 30 cm. Ea are nişte frunze interesante, ce se aseamănă cu inima. Planta aduce dragoste şi fericire în casa stăpânului.

7. Calathea. Această plantă vine din America. Mulţi o iubesc datorită frunzelor sale frumoase, dar se zice că ea aduce în familie şi fericirea.

8. Notorious Chlorophytum sau „fericirea conjugală”. Această plantă se întreţine foarte uşor. Ea înfloreşte foarte frumos. Vara ea are nevoie de mai multă apă ca pe timp de iarnă. În popor se zice că această plantă ne ajută să avem o familie fericită.

9. Oksalis. Ea poate fi crescută atât în ghiveci, cât şi în grădină. Dacă vrei să-ţi găseşi jumătatea, atunci adu în casă o astfel de plantă, iar dacă vrei să menţii armonia în familie, nu ezita să faci rost de această floare.

10. Anthurium, sau „fericirea masculină”. Această floare are mai multe soiuri. Ea nu tolerează lumina directă a soarelui, necesită pulverizare frecventă și are slăbiciune la umiditatea ridicată (mai ales în timpul creșterii). Și cel mai important – ea este otrăvitoare! Cu toate aceaste ea aduce fericire și succes în dragoste, iar bărbaților – virilitate.