10 Personalități celebre care cunosc prețul Succesului! Un exemplu bun de urmat!

Uneori problemele și eșecurile se adună precum un bulgăre de zăpadă. În astfel de momente te simți disperat și îți pare că nu mai are sens să mai încerci.

Iată câteva exemple inspiratoare din viața oamenilor renumiți, care au demonstrat că întotdeauna se merită să îți urmezi visul vieții tale.

10.Woody Allen

Deținătorul a 4 premii Oscar, unul dintre cei mai importanți regizori de film și comedieni americani, Woody Allen a fost exmatriculat de la Universitatea din New York după ce a picat mai multe examene în cinematografie. Totuși el nu a cedat definitiv – el a considerat că studiile acolo erau plictisitoare și a atins scopul pe care și l-a pus.

9.Ursula Burns

Ursula Burns și-a început stagiul la compania americană Xerox îndată după ce a obținut diploma de masterat la Universitatea din New York. Compania a remarcat ambiția tinerei femei și a angajat-o în funcție de asistentă. La vârsta de 32 de ani ea încă deținea postul de subaltern. Sârguința sa a fost remunerată abia după 10 ani de muncă. Mai întâi, Ursula a fost promovată în funcția de vicepreședinte pentru producția globală, iar acum ea deține postul de președintă a companiei.

8.Gabriel Jesus

În 2014, Gabriel Jesus, fotbalistul brazilian și înaintașul faimosului club de fotbal Manchester City, desena marcajul rutier pe străzi cu picioarele goale pentru a câștiga bani înainte de Cupa Mondială de Fotbal. Apoi el a privit meciul cu echipa sa preferată și și-a pus scopul ca într-o zi să joace pentru această țară. Și a făcut-o! Acum Gabriel câștigă 80.000$ pe săptămână și este un jucător cu un viitor promițător.

7.Harland Sanders

Primul restaurant al colonelului Sanders nu a făcut față concurenței și a dat faliment. La vârsta de 65 de ani, Harland a început să călătorească prin SUA și să propună delicioasele aripioare prăjite prin localuri. A fost refuzat exact de 1.008 ori. Totuși el nu a cedat și a continuat să creadă în rețeta sa unică, datorită cărei KFC a devenit atât de popular.

6.Elon Musk

Miliardarul canadian aproape a falimentat compania PayPal. Prin urmare, el a fost concediat de consiliul de administrație în timp ce se afla la bordul unei aeronave în drum spre o vacanță. 16 ani mai târziu, el a reușit să cumpere domeniul X.com, care i-a aparținut mai devreme și care a devenit baza pentru crearea serviciului PayPal. Acesta este un exemplu că eșecurile se întâmplă, pentru ca noi să ne punem scopul de a obține mai mult.

5.Anna Wintour

După ce a lucrat mai mult de jumătate de an, Anna Wintour a fost concediată din postul de autor de editoriale al revistei Harper’s Bazaar, din cauza dezacordurilor cu editorul. În prezent, deținând funcția de redactor șef al revistei Vogue, Anna crede că această întâmplare a încurajat-o să obțină mai multe.

4.Howard Schultz

Howard Schultz a demisionat de la Starbucks, care pe atunci vindea boabe de cafea. A plecat din cauza că idea sa de a dezvolta o rețea de cafenele nu a fost susținută de către conducere. Howard visa să creeze ceva special, combinând calitatea cafelei cu atmosfera confortabilă pentru a face oamenii să viziteze magazinul iar și iar. 2 ani mai târziu, Schultz a cumpărat Starbucks-ul și l-a făcut renumit nu doar în SUA, dar și în întreaga lume.

3.Stan Smith

La începutul carierei sale, Stanley Roger Smith, jucător profesional de tenis, a primit un refuz din partea organizatorilor Cupei Davis: pentru că era neorganizat și distras, nu i s-a permis să fie măcar băiatul care întoarce mingea jucătorilor. Cu toate astea, Stan era convins că tenisul era vocația sa. El a continuat să se miște spre scopul său și a devenit de 8 ori titular al Cupei în echipa SUA.

2.Nick Woodman

Absolvind universitatea, Nick a fondat Funbug: o platformă de jocuri, care în ciuda marelui succes a falimentat foarte curând. Pentru a-și reveni după acest eșec, Nick a plecat în Australia cu prietenii săi pentru a face surfing. Privind profesioniștii care practicau acest sport, el a ajuns la ideea de a crea o cameră video mică și convenabilă – GoPro – care l-a făcut miliardar. Nick este sigur: dacă nu ar fi fost acel eșec, el nu ar fi transformat hobby-ul său în job-ul vieții sale.

1.Soichiro Honda

Soichiro a crescut într-o familie foarte săracă și a fost nevoit să își ajute tatăl încă de mic copil. După ce a absolvit școala el nu și-a continuat studiile, ci a continuat să muncească în calitate de simplu mecanic. El instala motoare vechi pe biciclete și visa să își creeze propria motocicletă din materiale scumpe, cu roți cromate și scaune din piele.

Visele devin realitate, dacă continui să mergi încrezut spre scopurile tale. După un timp, Soichiro a reușit să fondeze Honda, care în prezent produce unele din cele mai bune motociclete din lume.

Sursa foto: Reuters