10 Obiecte pe care trebuie să le ai în casă: Norocul și fericirea îți vor umple locuința!

Fericirea în casă depinde nu numai de atitudinea pozitivă a proprietarului. Există un șir de lucruri care atrag noroc și prosperitate.

1.Potcoava

Conform credinței populare, potcoava aduce noroc și sănătate. Se crede că norocul este întotdeauna pe cal, iar calul are nevoie de potcoave. Aceasta va indica norocului drumul spre casa ta. Este foarte important poziția acesteia. Alegându-i locul potrivit în casă, vei atrage fericirea și prosperitatea, iar necazurile și bolile te vor ocoli.

2.Usturoiul

Mulți s-au confruntat cu perioade când treburile gospodărești nu merg bine – vesela îți alunecă din mâini, certuri și stări negative de spirit. Pentru a ameliora atmosfera din casă și a îndepărta energia negativă se folosește usturoiul. Din el poți confecționa o amuletă puternică care îți va proteja casa de toate neplăcerile.

3.Mierea

Cei care doresc ca în casă să domine armonia și belșugul, trebuie să își facă rezerve de miere. Asigură-te că ai întotdeauna în casă un borcănaș cu miere, pentru ca viața să îți fie dulce și plăcută.

În plus, mierea mai este și o poțiune excelentă pentru a cuceri persoana iubită. Servind-l cu miere dulce, gazda se arată a fi ospitalieră și amabilă, iar oaspetele își amintește de acea casă ca fiind confortabilă și primitoare.

4.Merele

Conform obiceiurilor vechi, păstrarea merelor în casă semnifică prosperitate și belșug. Prospețimea lor îți va oferi o dispoziție bună și nu îți va permite să fii trist. Energia pozitivă pe care au acumulat-o în timpul verii pătrunde în casă și o curăță de tot ce este negativ.

5.Icoana

În toate timpurile, icoanele au fost cele mai puternice amulete pentru credincioși. Acestora li se cer sfaturi, ajutor, protecție, se roagă pentru sănătate. Icoanele sunt capabile să alunge tot răul din casă.

6.Acul de siguranță

Cel mai frecvent remediu utilizat pentru a îndepărta ochii răi este acul de siguranță. Aduce fericire și prosperitate în casă, dar și sănătate celor care locuiesc în ea.

7.Clopoțelul

Sunetul melodios al clopoțelului este capabil să întoarcă buna dispoziție în casă, să îndepărteze toate spiritele rele și să reziste forțelor malefice. În trecut se credea că este bine să ai în casă un clopot din fier sau argint. Acesta trebuie să aibă un sunet curat, care nu te irită.

8.Săpunul

Simbolul curățenie și sănătății este o bucată de săpun obișnuit. Există multe superstiții legate de acesta, deși puțini oameni le cunosc. Pentru a face din camera ta de baie un templu al purificării și a energiei curate ai nevoie de o bucată uscată de săpun păstrată într-o cutie frumoasă legată cu o panglică.

9.Lumânările

Lumânările din ceară sunt o amuletă puternică care ar trebui să existe în fiecare casă. Acesta este un simbol al luminii și înțelepciunii. Lumânările bisericești sunt cele mai eficiente în acest sens.

10.Oglinda

Cel mai bun talisman pentru casa ta este oglinda rotundă cu rama din lemn. Acolo unde domnește voia bună și înțelegerea reciprocă, oglinda atrage energia pozitivă și o întoarce înzecit. Nu te apropia de oglinda-amuletă atunci când ai o stare de spirit proastă. Nu te certa în fața ei și nu înjura.