10 Obiecte care vor dispărea în următorii 20 de ani! Iată ce ne rezervă viitorul!

În prezent, oamenii folosesc aceste lucruri aproape zilnic. Cu toate acestea, totul în viața noastră se schimbă destul de rapid. Prin urmare, deja în următorii douăzeci de ani, multe obiecte cu care ne-am obișnuit vor aparține trecutului, așa cum s-a întâmplat cu casetofoanele și dischetele.

Cardurile de plastic

Se pare că nu demult am învățat să plătim în magazine cu ajutorul cardurilor. Dar, în curând și acestea vor fi date uitării. Plățile digitale precum PayPal sau Google Pay le vor înlocui complet în viitorul apropiat. Va fi mult mai convenabil, cât și mai sigur din punct de vedere fizic.

Taxi-ul cu șofer

Experții sunt siguri că până în anul 2040, industria auto va fi atât de robotizată încât oamenii nu vor mai avea nevoie să conducă mașini. Toate acestea le va face robotul. Vehiculele autonome vor fi produse nu numai de Tesla, ci și de astfel de giganți auto precum Ford, BMW și Daimler.

Cheile

Se pare că în numai 20 de ani vom uita complet cum arată cheile obișnuite pe care le folosim pentru casele și mașinile noastre. Tehnologia nu încetează să ne uimească și se planifică să avem posibilitatea de a deschide/închide ușile cu o simplă aplicație pe smartphone.

Confidențialitatea și anonimatul

Datorită biometriei – o tehnologie care permite recunoașterea fețelor și stabilirea identității chiar și pe Internet, spațiul vieții private devine treptat din ce în ce mai restrâns. Chiar și noi înșine facem totul pentru ca viața noastră personală să nu mai fie atât de personală.

Televiziunea prin cablu

Aceasta a început să fie treptat înlocuită de servicii precum Netflix, Apple TV și alți furnizori de conținut de divertisment. Televiziunea digitală este mai ieftină decât cea prin cablu și mult mai pe placul abonaților.

Telecomanda

Controlul vocal precum Siri sau Alice a învățat deja să discute cu proprietarii de gadgeturi. Prin urmare, nu e departe timpul în care acestea vor începe să schimbe canalele TV în locul nostru.

Pungile din plastic

Deja de ani de zile, lumea încearcă să renunțe la plastic. În majoritatea țărilor dezvoltate, această luptă decurge cu succes.

Încărcătoarele pentru gadgeturi

Încărcătoarele wireless sunt deja disponibile nu numai pentru cele mai noi modele de dispozitive. Așa cum se întâmplă deseori, cu trecerea timpului tehnologia devine mai ieftină și accesibilă. Prin urmare, încărcarea wireless va fi de neînlocuit în viitor.

Casele și casierii 

Unele supermarketuri au deja ghișee de autodeservire, unde cumpărătorul își poate „achita” bunurile desinestătător. În Occident, este introdusă o astfel de funcție: cumpărătorul își scanează mărfurile atunci când le pune în cuș, iar la ieșire citește rezultatul scanerului încorporat, achită și ia cumpărăturile. î

Parolele

În curând, nu va trebui să ții minte o mulțime de coduri și parole. Noile metode de autentificare au apărut deja: prin amprentă, față sau ochi, și tehnologia continuă să se dezvolte.