10 obiceiuri cotidiene din cauza cărora te îmbolnăvești frecvent și te simți prost!

Unele obiceiuri domestice duc la faptul că locuitorii casei încep să se îmbolnăvească mai des și să se simtă rău. Iată 10 situații inadmisibile și cum să le remediezi!

 1.Lipsa de aer curat

Oamenii își doresc atât de mult să obțină confort și căldură, încât uită complet că aerul proaspăt și răcoros nu este mai puțin important. În urma utilizării îndelungate a încălzitorilor și a aparatelor de aer condiționat, omul începe să simtă dureri de cap și amețeli. Încălzitoarele și bateriile usucă aerul, făcându-l dăunător. Nu uita să aerisești în mod regulat încăperile și să utilizezi un umidificator.

2.Mucegaiul în locuri ascunse

Chiar și cele mai curate și ordonate apartamente sunt sensibile la mucegai. Orice tip de ciupercă provoacă o reacție negativă din partea organismului. Membrii familiei pot suferi de alergie sau imunitate slăbită. Pentru a preveni apariția mucegaiului, gospodinele cu experiență aerisesc în mod regulat încăperile și șterg cu soluții speciale posibilele surse.

3.Covoarele murdare

Principalele colectoare de praf din casă sunt covoarele și jucăriile moi. Acestea pot cauza boli ale căilor respiratorii și stări de rău.

4.Atributele pentru spălare și curățare

Din păcate, fiecare a treia gospodină are obiceiul de a nu schimba buretele pentru vase la timp. Toate prosoapele, cârpele și alte articole de curățare trebuie schimbate în mod regulat. Bureții de bucătărie trebuie înlocuiți cel puțin o dată pe săptămână, iar cârpele de podea – o dată la două săptămâni.

5.Utilizarea frecventă a substanțelor chimice agresive

Toate produsele chimice de uz casnic sunt indispensabile, dar în cantități moderate. Utilizarea excesivă poate duce la diverse probleme de sănătate.

6.Lenjeria de pat murdară

Înlocuirea la timp a așternuturilor va preveni apariția microorganismelor dăunătoare. Lenjeria de pat care este folosită mai mult de o săptămână servește drept mediu confortabil pentru apariția acarienilor și a altor dăunători. Pentru a proteja întreaga familie de aceste probleme, ar trebui să schimbi lenjeria de pat cât mai des.

7.Părul animalelor de companie

Animalele de companie necesită o îngrijire adecvată. Părul care rămâne după ele în casă poate provoca alergii. Pentru a evita această problemă, este necesar să efectuezi constant o curățare umedă a camerei. De asemenea, merită să îți înveți animalul de companie să nu doarmă pe mobila moale.

8.Acumularea grăsimii în jurul aragazului

După gătit, adesea rămân picături de grăsime sau alte rămășițe de produse invizibile. Acestea sunt extrem de nocive pentru organism, dar confortabile pentru bacteriile dăunătoare.

9.Păstrarea incorectă a alimentelor

Foarte des, produsele care sunt păstrate incorect devin o sursă de bacterii dăunătoare. Respectă regulile privind depozitarea corespunzătoare a alimentelor. Pentru legume există containere speciale, iar produsele lactate se păstrează în frigider pe un raft separat.

10.Plintele prăfuite

În timpul curățeniei, mulți uită de curățarea colțurilor și a plintelor. Aceasta este o mare greșeală, pentru că în astfel de locuri se acumulează mult praf, mucegai, pânză de painjeni. Acestea provoacă alergie și devin cauza unui sistem imunitar slăbit.