10 Obiceiuri ciudate ale germanilor care ar putea fi binevenite și la noi!

Unele obiceiuri ale altor națiuni pot părea ciudate la prima vedere. Totuși, dacă le analizăm un pic mai atent, acestea se dovedesc a fi destul de logice și corecte.

Iată 10 obiceiuri ciudate ale germanilor, care te-ar putea uimi!

Atitudinea față de câini

În Germania, oamenii au o atitudine foarte bună față de animale, în special față de câini. Animalele de companie sunt respectate și au permisiunea de a merge împreună cu stăpânii în restaurante, magazine și chiar muzee. Dacă șeful nu este împotrivă, angajatorii pot veni și la serviciu însoțiți de patrupedul iubit. Există zile, în care îți poți lua câinele la grădiniță sau la azilul de bătrâni.

Foodsharing

Unele restaurante și brutării afișează pe internet informații despre produsele perisabile, care se vând la un preț foarte redus. Astfel, în fiecare zi se vinde până la 50 de kg de pâine.

 Cartofii

În supermarketurile germane poți găsi trei tipuri de cartofi. „Clasamentul” depinde de cantitatea de amidon. Astfel, cartofii Mehligkochend sunt potriviți pentru pregătirea piureului de cartofi și tocane. Festkochend se folosește pentru salate, coacere, cartofi prăjiți, iar din Vorwigend festkochend poți pregăti supe și garnitură.

Carne tocată crudă

În Germania este foarte populară gustarea ce poartă denumirea de Mett. Aceasta include carne de porc tocată crudă, ceapă, mirodenii. Cel mai adesea este servită cu pâine. Uneori, din Mett pot fi pregătite diferite figurine de animale.

Schorle

Germanii preferă să amestece limonada sau vinul cu apă minerală și să adauge bucăți de gheață. Această băutură se numește Schorle. Raportul dintre limonadă (vin) și apă este de obicei de 1:1.

Bureții de baie

În Germania, oamenii practic nu folosesc bureții de baie. Ei aleg să își spele corpul cu mâinile. Să cumperi un burete de baie bun aici este mai dificil decât la noi.

 Căsuțele poștale și interfoanele 

În Germania, pe ele se scrie nu numărul apartamentului, ci numele de familie al proprietarului. Aici este considerat mai respectuos să te adresezi cuiva pe nume.

Gălăgia

Germanii nu obișnuiesc să facă zgomot în zilele de sâmbătă și duminică. Oamenii se odihnesc. De ce să îi deranjezi?

Spălarea gunoiului

Aici, oamenii spală sticlele, containerele din plastic și pungile și abia după aceea toate merg la reciclare.

Pâinea

Germanilor le place să mănânce diferite soiuri de pâine. Pentru asta chiar există și o masă specială, care poate fi tradusă ca „pâinea de seară”. Atunci sunt servite cinci soiuri de pâine simultan: pâine neagră, cu cereale integrale, de secară, din cartofi, precum și cu nuci, porumb sau semințe.