10 lucruri pe care să nu le faci cu o personă empatică, oricum o să pierzi

Empaticii sunt cu adevărat înzestrați în multe feluri. Ei se pot identifica cu trăirile și emoțiile altor oameni. Această afectivitate puternic dezvoltată le accelerează și un profund simț al sesizării și receptivității. Ei pot lesne descifra limbajele corpului, gândurile, gesturile, etc.

A fi empatic este o artă și un dar deosebit. Acești oameni sunt experți în psihologia umană. Ei au nevoie doar de o privire pentru a înțelege un mincinos, un om fals sau ranchinos.

Iată câteva motive pentru care nu trebuie să vă implicați vreodată cu un empatic, pentru că nu o să faceți față personalității lor intense.

1.Sunt detectori naturali de minciuni
S-ar putea să fi citit undeva despre modalități de detectare a minciunilor. Există multe semne distinctive: de la privirea directă în ochii, la diferite detalii personale: mișcările corporale, gesturile involuntare. Cu toate acestea, empaticii nu au nevoie de tactici sau instruiri speciale, ei detectează minciuna foarte ușor. Ei simt energia oamenilor.

2.Pot simți gelozia
O persoana empatică mereu va sesiza gelozia. Ei pot face impresia că nu simt acest lucru, dar vor recunoaște ușor acest sentiment. Dacă ei sunt cauza geloziei, atunci nu te vor confrunta direct, pentru că nu vor să te incomodeze.

3.Nu-i poți păcăli 

Așa cum am spus mai înainte, empaticii percep sentimentele altor oameni, deci nu puteți să-i păcăliți. Ei depistează falsitatea. Dacă simt că ceva nu este în regulă, vor lua măsurile de rigoare.

4.Ei pot simți ura
Una dintre cele mai puternice emoții pe care un empatic o poate simți este ura. Această emoție transmite o energie negativă puternică pe care empaticii nu o poate înfrunta. Ei se vor distanța doar pentru că nu vor să fie afectați de negativitate. Cu toate acestea, ei nu vor fi răniți sau distrunși din cauza asta, deoarece se simt confortabil în pielea lor și doresc să fie înconjurați doar de oameni buni cu o energie pozitivă.

5.Simt prejudecățile
Dacă aveți vreo prejudecată ascunsă față de oameni, de exemplu sunteți rasist sau nu tolerați alte confesiuni, atunci un empatic simte imediat acest lucru. Empaticii, datorită naturii lor amiabile, tolerante și pașnice nu preferă oamenii cu prejudecăți.

6.Știu când nu ești bine
Nu există om să nu fi avut asemenea conversatie: ”-Ești bine? -Da.”  Însă persoanele empatice au asemenea discuții zilnic. Ei nu se sfiesc să întrebe toată lumea dacă este în regulă. Mereu depistează cazurile grave și vin în ajutor. Poate ai vrut să ascunzi emoțiile pentru a nu fi nevoiți să explici de ce ești în dificultate, dar un empatic o să depisteze imediat.

7.Urăsc lingușirea 
Persoanele afective pot simți complimentele false și lingușeala. Chiar dacă nu reacționează la acest lucru, ei văd totul și fac concluziile necesare. De asemenea, urăsc bârfele, pălăvrăgeala și nimic nu-i deranjează mai mult decât lingușitorii.

8.Ei știu când cineva se află pe calea greșită
Dacă sunteți norocoși să aveți un empatic ca prieten, iar el încearcă să vă avertizeze în privința unor decizii, să-l ascultați. Ei sunt înzestrați cu o intuiție perfectă și simt eventualele pericole.

9.Știu când îți pui măști
Empicii știu când cineva îmbracă măști și intră în roluri străine. Cine nu este autentic și sincer, se divizează singur pe el. Dacă vrei să ai o empatic în viața ta, ar trebui să fii mereu tu însuți. Ei vor accepta defectele, fără îndoială, atâta timp cât nu te prefaci.

10.Ei pot identifica exploatarea
Empaticii nu sunt naivi. Ei pot vedea când cineva îi folosesc. Ei nu tolerează nici o formă de exploatare. Dacă văd că sunt căutați pentru anumite scopuri – ei se îndepărtează repede.