10 Lucruri despre care să nu minți niciodată în cabinetul medicului!

Pentru oricine poate fi deranjant să fie mințit, dar când vine vorba de sănătatea ta, ar fi mai bine să nu minți atunci când medicul îți pune anumite întrebări. Pe lângă faptul că este neplăcut, mai poate fi și riscant în anumite cazuri.

1.Da, iau toate pastilele, așa cum mi-ați spus! 

Nu e doar o minciună, ci o dezinformare care poate avea consecințe grave. Dacă spui că ai urmat toate indicațiile conform recetei, medicul ar putea să concluzioneze că medicamentul nu are efect. Deci, trebuie să schimbe tratamentul, să mărească doza sau să schimbe diagnoza. Dozele mari sau medicamentele mai puternice au mai multe efecte secundare grave.

Cel mai bine ar fi să recunoști că nu ai respectat instrucțiunile pentru a reuși împreună cu medicul tău să găsiți tratamentul potrivit.

2.Nu, acum nu iau niciun medicament. 

Ce nu trebuie să uiți? De antidepresive, pastile anticoncepționale, vitamine, suplimente alimentare, perfuzii și decocturi de ierburi, extracte, Viagra.

Dacă medicul îți va prescrie un alt medicament, acesta poate intra în reacție cu ceea ce ai luat. Consecințele pot fi destul de triste, cum ar fi hipertensiune arterială, aritmie, un efect negativ asupra ficatului și multe alte probleme minore: greață, indigestie, dureri de cap.

În plus, unele dintre simptome pot fi doar efecte secundare ale medicamentelor pe care le-ai luat.

3.Nu am mâncat și nu am băut nimic înainte de intervenție. 

Nu minți anestezistul pentru a nu ajunge în terapia intensivă!

Înainte de o operație planificată, pacienții sunt avertizați că stomacul trebuie să fie gol – aceasta este o măsură necesară de pregătire preoperatorie. Când pacientul se află sub anestezie, sfincterul său esofagian inferior se relaxează. Prin urmare, conținutul stomacului se poate ridica în sus prin esofag, ajungând în gură, trahee și chiar în plămâni.

4.Nu, practic nu consum alcool.

Nimeni nu vrea să-și recunoască pasiunea pentru alcool. Dar medicul trebuie să știe despre asta, deoarece încercarea de a ascunde acest fapt poate întârzia diagnosticul și tratamentul.

Savanții canadieni eu lansat un ghid în care este indicat cât de mult alcool se admite să fie consumat: nu mai mult de 2-3 porții pe zi (aproximativ 100 g de alcool tare). În același timp, multor oameni le este interzis categoric să consume alcool, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia. Tot ce se consumă peste aceste limite aduce daună sănătății, încep problemele legate de inimă, vasele sanguine și sistemul digestiv.

5.Nu, eu nu fumez! 

Deseori, fumătorii ascund acest obicei de medic. Sau spun că au renunțat la fumat. Dar uită să menționeze că au făcut-o cu 5 zile în urmă sau ieri.

Știind despre fumat, medicul îți va prescrie teste suplimentare, îți va spune la care simptome neplăcute să atragi atenția pentru a depista la timp apariția cancerului sau a bolilor pulmonare, anomaliilor cardiace și a altor boli provocate de fumat. Medicul chiar ar putea să te ajute să renunți la acest obicei dăunător.

6.Droguri? Nu am încercat niciodată! 

Chiar dacă ai ajuns la spital nu din cauza drogurilor, trebuie să îi spui medicului dacă ai luat droguri, pentru ca medicul să poată prevedea toate consecințele tratamentului.

7.Duc un mod de viață sănătos, mă ocup cu sportul, mă alimentez corect. 

Paradoxal, dar din anumite motive, pacienții încearcă să arate perfect în ochii medicului. Și aleg să mintă exact despre ceea ce este important pentru stabilirea unui tratament corect.

Multe boli necesită modificări ale stilului de viață. Împacă-te cu acest gând și ai grijă de tine, dar nu îi cere medicului să-ți mai prescrie niște pastile „magice” care te vor ajuta să soluționezi orice problemă.

8.Nu, nu am încercat să mă tratez de sine stătător. 

Auto-tratarea este o idee teribilă, mai ales când nu îi spui medicului despre asta. De multe ori, pacienții cumpără medicamente care l-au ajutat pe vecin, prieten, soră ș.a.m.d..

Ficatului tău nu-i pasă dacă i-ai spus medicului adevărul sau ai mințit. Ficatul trebuie să prelucreze și să elimine mulțimea de medicamente cu care l-ai încărcat.

9.Nu, nu mă doare aici. 

Există două motive pentru care pacienții ascund simptomele:

-Speră că medicul nu va găsi nimic grav.

-Se mândresc cu faptul că pot suporta durerea severă.

Așa fac și copiii mici, care atunci când se ascund închid ochii și cred că din moment ce ei nu văd nimic, atunci nici alții nu îi văd pe ei.

Cu cât mai exact îi vei descrie medicului simptomele și durerea pe care o simți, cu atât mai repede el va reuși să pună diagnoza și să îți prescrie un tratament potrivit.

10.Da, am înțeles totul.

De la 40% la 80% din informația primită la medic o uităm imediat ce părăsim cabinetul. Restul o înțelegem greșit. Așa că flutură din cap mai puțin și notează mai mult.

Ar fi bine să notezi și întrebările pe care ai vrea să le adresezi medicului la vizita următoare. Cum se iau pastilele? Cum să te pregătești pentru analize și teste? Ce dietă trebuie să urmezi? Totul influențează succesul tratamentului.