10 lecții prețioase, pe care le-am învățat cu timpul. Ar fi bine să le înveți și tu cât mai devreme

Cu timpul am înțeles că nu este obligatoriu să răspunzi cu supărare la supărare.

Cu timpul am înțeles că acesta este probabil un semn al maturizării, atunci când alegi să pleci, în loc să te răzbuni.

Cu timpul am înțeles că acea energie pe care o irosim pentru a reacționa la tot ce se întâmplă rău în viața noastră, ne epuizează și ne împiedică să vedem lucrurile și evenimentele frumoase. Eu nu pot să-i determin pe toți cei din jur să aibă o atitudine la fel de bună față de mine, cum am eu față de ei.

Cu timpul am înțeles că încercările de a învinge pe fiecare este o irosire de timp și energie și nu-ți aduce nimic în afară de senzația de pustietate.

Cu timpul am înțeles că chiar dacă nu reacționez în niciun fel la un lucru care nu-mi place nu înseamnă că eu accept și sunt de acord.  Asta înseamnă doar că sunt mai presus decât toate astea. Eu aleg să-mi învăț lecția și s-o rețin pentru totdeauna.

Eu aleg să fiu mai bună. Eu aleg liniștea sufletească, pentru că asta e ceea de ce am nevoie cu adevărat. Eu nu am nevoie de oameni lângă care nu mă simt suficient de bună. Eu nu am nevoie de lupte și argumente, eu nu am nevoie de relații false. Cu timpul am înțeles că a tăcea înseamnă să spui mai multe decât toți.

Cu timpul am înțeles că atunci când reacționăm la ceea ce ne întristează, noi îi oferim cuiva puterea asupra emoțiilor noastre. Tu nu poți să controlezi faptele și cuvintele altora, dar îți poți controla reacția la ele. Tu poți controla felul cum te descurci cu ele, cum le percepi, cât de aproape de inimă le iei.

Cu timpul am înțeles că toate dezamăgirile apar în viața noastră pentru a ne învăța să ne iubim. Aceasta este armura de care avem nevoie pentru a supraviețui în această lume. Ele te vor salva atunci când cineva  o să încerce să-ți insufle îndoiala în propriile forțe și să te simți un om rău.

Cu timpul am înțeles că chiar dacă voi reacționa la tot ce se întâmplă – asta nu va schimba nimic. Eu nu-i oblig pe oameni să se iubească pe sine dintr-odată sau să se respecte. Aceasta nu le poate schimba imediat opinia. Uneori e mai bine să lași totul așa cum este.

Cu timpul am înțeles că viața devine mult mai bună atunci când te concentrezi pe ceea ce e în interiorul tău, dar nu în jurul tău. Lucrează asupra ta și asupra lumii tale interioare și într-o zi vei conștientiza că a răspunde și a reacționa chiar și la cele mai neînsemnate lucruri, care nu-ți plac – este secretul unei vieți fericite și sănătoase.

Sursa