10 lecții de viață, oferite de Jane Fonda pentru persoanele trecute de 60 de ani: „Nu fiți sclavul copiilor voștri!”

Fiecare vârstă este frumoasă în felul ei și oferă și anumite lecții de viață, pe care le poate lua doar persoana care a trecut sau trece prin respectiva perioadă. Jane Fonda, minunata actriță este deja la vârsta de 80 de ani, deși e de necrezut, la felul cum arată și la succesul pe care îl are, învățămintele ei pot fi cu adevărat utile. Așadar, iată ce îi îndeamnă actrița pe cei care au trecut de vârsta a treia:

1. După de 60 de ani, dat fiind faptul că o mare parte din viață deja a trecut, nu e cazul să mai economisiți. E destul că ați făcut-o din plin în tinerețe și la maturitate. Copiii sunt, probabil, deja independenți, așa că uitați de „ciorap”.

2. Cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte pe propriile plăceri. Călătoriile sunt cea mai bună idee! Dar puteți să vă limitați și la unele achiziții care să vă aducă satisfacție.

3. Nu vă transformați urmașii în niște paraziți care să aștepte moartea voastră și, respectiv, moștenirea.

4. Ajutați-vă copiii în măsura puterilor, iubiți-i și comunicați permanent cu ei, dar lăsați-i să se descurce și singuri în viață. „Nu fiți sclavul copiilor voștri!” precizează actrița.

5. În primul rând fiți fericiți. Banii trebuie să vă ajungă pentru cele necesare. Nu întotdeauna un buzunar gros este baza unei vieți împlinite. Mai ales că n-o să puteți lua nimic cu voi pe cealaltă lume.

6. Încetați să vă mai comparați cu alții în ceea ce privește numărul de zerouri pe cont sau cât de deștepți sunt copiii voștri. Mai bine alegeți să puneți pe cântar cine petrece mai frumos timpul, este mai sănătos sau mai fericit.

7. Alimentați-vă sănătos și faceți cât mai multă mișcare, în special plimbări la aer curat.

8. Pensionați-vă cât mai devreme posibil și începeți să economisiți energia, fiindcă la această vârstă este mult mai prețioasă.

9. Fiți cât mai pozitivi. Stresurile nu fac decât să vă îmbolnăvească.

10. Comunicați cât mai mult, în special, cu prietenii adevărați. Fiți sinceri, binevoitori, darnici și empatici cu ei. Încercați să evitați certurile și, astfel, nu veți fi singuri niciodată.

Foto: youtube.com