10 lecții de viață oferite de … câinele tău. Deși pare amuzant, ar putea fi cele mai valoroase sfaturi primite vreodată

Câinele ne întâlnește la ușă fără gândul de a ne determina să fim mai buni. Chiar dacă suntem cu o dispoziție proastă, el e mereu fericit să ne vadă. Voi cum credeți, ce poate să ne învețe acest prieten bun?

1. Acest moment este tot ce avem

Eu nu-mi las gândurile la dezamăgirile și supărările din trecut sau la ceea ce mă așteaptă în viitor și cred că e spre binele meu, întrucât fiecare zi este ceva nou pentru mine și e plină de posibilități grandioase.

Acest moment este tot ce avem. Stai întins cu labele în sus, prinde mingea și aleargă după coadă.

2. Iartă-i pe toți

Chiar dacă nu ai fost acasă toată ziua, m-ai plimbat foarte puțin sau ai strigat la mine, desigur că mă voi supăra, dar te voi ierta imediat. Eu nu mai stau să analizez ce ai făcut și de ce ai făcut, eu pur și simplu accept asta.

3. Trebuie să știi ce vrei cu adevărat

Eu nu am nevoie de un os nou, eu îl vreau anume pe cel vechi, ascuns după canapea, sub un iepuraș de pluș prăfuit. N-am nevoie nici de o zgardă nouă. Eu vreau jucării noi, însă doar dacă ne vom juca cu ele împreună.

4. Atingerile sunt importante

La fel ca și sărutul. Eu vreau să stau lângă tine, să te privesc în ochi, ca tu să știi că eu te iubesc, pentru că nu-ți pot spune asta prin cuvinte. Așa cum nu pot și mulți oameni.

5. Găsește întotdeauna timp pentru lucruri simple

De exemplu, să ne culcăm pe iarbă sau în fața televizorului. Sunt gata să privesc orice fel de filme care îți plac ție, chiar dacă nu e niciun câine acolo. Știi mulți oameni care ar face asta?

6. Uneori trebuie să te alinți pe tine însuți

Micile bunătățuri ne aduc plăcere. Atunci când îmi oferi ceva bun, tu îmi amintești că mă iubești, iar eu îți răspund la fel. Și acel timp petrecut împreună e la fel o bunătate pentru mine.

7. Ieși mai des din casă

O să te simți mai bine. Eu o să alerg și o să mă opresc lângă copaci ca să fac ceea ce trebuie pentru copaci. Tu o să te oprești pentru a vedea o domniță frumoasă, care îți va mai alunga puțin din stres. Tu te vei gândi la cât de lin trec rațele pe apă, eu voi merge să le sperii și totul va fi minunat.

8. Programează-ți timpul pentru odihnă

Trage un pui de somn dacă e nevoie, întindeți mușchii și făi să lucreze. Lasă-ți timp liber în fiecare zi pentru lucrurile care te umplu de energie și te ajută să fii gata pentru orice provocare.

9. Suntem împreună și asta e bine

Limbajul corpului tău și intonația sunt importante pentru mine. Atunci când vii acasă tu ești bucuros să mă vezi, indiferent ce ți s-a întâmplat în acea zi. Eu dau din coadă cât pot de tare, iar tu mă mângâi pe spate și îmi spui cuvinte frumoase.

10. Iubirea e cel mai important lucru

Dacă respiri, înseamnă că e o zi bună. Niciunul dintre noi nu este perfect. Însă iubirea nu vede neajunsurile. Eu știu că oricum mă vei iubi și când voi fi bătrân și neputincios.

Sursa