10 Greșeli financiare pe care să le eviți după 30 de ani! Administrează-ți banii cu cap!

De regulă, până la vârsta de 30 de ani, oamenii reușesc să facă o carieră, majoritatea s-au căsătorit deja sau sunt pe cale să o facă, unii încep să călătorească mai mult, alții își cumpără o casă sau chiar au deja copii. La această etapă a vieții ar fi o greșeală să ai o atitudine ușuratică față de finanțe.

Am creat o listă cu greșelile financiare care ar trebui evitate, astfel încât ajungând la 40 de ani să nu te gândești: „Ah, dacă m-ar fi avertizat cineva acum 10 ani!” Așadar, iată ce să nu faci după 30 de ani:

1.Să cheltuiești prea mulți bani pe haine pentru copii

Această greșeală este comisă de toți părinții. Cumperi multe haine nu pentru că copilul tău își dorește să arate bine, ci pentru că tu îți dorești ca el să arate așa. Greu de imaginat, cât costă toate aceste hăinuțe și jucării. Mai bine ai economisi banii pentru viitorul copiilor tăi.

2.Să te căsătorești, fără a discuta partea financiară

Da, nu este o temă prea romantică, dar la 30 de ani ar trebui să înveți să discuți și subiecte mai serioase. Este important ca ambii parteneri să ajungă la un numitor comun, atunci când vine vorba de bani și cheltuieli. În caz contrar, acesta poate deveni un conflict și potențial motiv pentru divorț. Așadar, vorbește mai întâi despre bani cu persoana cu care dorești să îți construiești viitorul, apoi realizați planurile financiare comune.

3.Să amâni rambursarea creditelor de consum

În viața ta întotdeauna se vor întâmpla diferite evenimente, dar nu trebuie să le utilizezi drept justificări ca să-ți ignori datoriile. În cele din urmă, acestea vor deveni o barieră pentru oportunitățile care ți-ar face viața mai bună. Plătește-ți datoriile!

4.Ești în goana de a trăi „nu mai rău ca alții” 

Oamenii la orice vârstă doresc să țină pasul cu cei din jur, dar cei de 30 de ani sunt deosebit de vulnerabili în această privință. Poate că așa te afectează publicitatea sau poate dorești să fii acceptat în grupul tău social, indiferent de motive, este important să înveți să trăiești din mijloacele tale. Nu uita să duci contul de cât câștigi și cât cheltuiești. Rămâi pe propriul drum!

5.Să nu întocmești un testament

Dacă ai un partener de viață sau ai copii, atunci trebuie să ai grijă și de partea juridică. Nu toți își doresc să se gândească la moarte, mai ales cei de 30 de ani, în schimb cei apropiați nu vor fi nevoiți să-și bată capul de birocrație, pentru a obține ceea ce le aparține.

6.Să nu te gândești la asigurare

După cum am menționat, nimeni nu este încântat să se gândească la sfârșitul vieții, însă dacă ai pe cineva care depinde financiar de tine, atunci ar trebui să-ți asiguri viața.

7.Să nu investești în educația copiilor

Dacă ai un copil și intenționezi să îi plătești cel puțin parțial educația, trebuie să începi să economisești bani pentru acest lucru de acum. Dacă încă nu ai decis în privința acestei investiții, deschide cel puțin un cont de economii.

8.Să nu te gândești la perioada de pensionare

Bineînțeles, este foarte important să investești în viitorul copiilor, dar nu trebuie să uiți și de propriul viitor. Chiar dacă consider că este prea devreme să faci economii pentru pensie, a venit timpul să te gândești la suma de care vei avea nevoie atunci când vei înceta să lucrezi, pentru a duce un stil de viață decent.

9.Să studiezi prea multe domenii

E minunat să nu încetezi să înveți, mai ales dacă este un avantaj pentru cariera ta. Dar dacă te-ai luat cu joaca de-a studentul, e timpul să te oprești și să depui eforturi maxime pentru succesul în domeniul ales.

10.Să ai o singură sursă de venit

Cândva, oamenii obișnuiau să fie loiali față de un singur angajator, iar acesta îi aprecia și avea grijă de ei. În prezent, o asemenea variantă nu mai este profitabilă. Trebuie să găsești mai multe surse de venit. Dacă ai un hobby care ți-ar putea aduce bani, profită de această șansă.