10 genii care au fost elevi ratați. Vei rămâne surprins, când vei vedea cine e în listă!

Vă oferim un articol contraindicat pedagogic din care aflăm că a fi elev prost la învăţătură nu e tot timpul o ruşine, ci chiar  onorabil uneori. Iată zece genii din această categorie.

1. Winston Churchill

11

Vladimir Maiakovski (scriitor rus)

2

Sergei Korolev

3

Serghei Korolev, sub a cărui conducere a fost dezvoltat sistemul de rachete balistice și geofizice, precum şi primii sateliți și nave spațiale.

Richard Branson

4

Am decis că această listă ar fi incompletă fără un geniu în sistemul financiar. Multimilionarul Richard Branson, fondatorul Virgin Group Corporation și turismului spaţial privat, se bâlbâia ori de câte ori era chemat la tablă.

Isaac Newton

5

Isaac Newton a studiat cel mai rău din clasă până când a fost bătut de un coleg. După aceea, Newton a decis să-l bată în cunoştinţe, iar câteva luni mai târziu a devenit primul din clasă.

Napoleon

6

Napoleon a studiat slab la toate disciplinele, cu excepția matematicii.

Ludwig van Beethoven

7

Ludwig van Beethoven scria cu erori gramaticale, iar înmulţirea şi împărţirea nu a mai învăţat-o ca şi Alexander Dumas tatăl.

Albert Einstein

8

Albert Einstein – creatorul teoriei relativității, laureat al Premiului Nobel, nu a învăţat prea bine. Părinții săi recunoşteau asta şi sperau că fiul lor va obţine în viitor un loc de muncă simplu.

Alexander Pușkin

9

Alexander Pușkin învăţa rău la liceu și plângea la lecțiile de aritmetică. După rezultatele de absolvire a fost penultimul la învăţătură.

Anton Cehov

10

Unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ruși, Anton Cehov, de două ori a rămas repetent la liceu.