10 filme tari care te fascinează de-ți pierzi darul vorbirii!

Sunt filme care-ți provoacă noduri în gât, reflecții de câteva ore, iar după asta simți că ți-ai schimbat modul de a privi lumea. Ai nevoie de liniște, să retrăiești cele văzute și să te alegi cu noi gânduri în viață. Anume așa colecție din 10 filme îți propunem în articolul de azi în care găsești denumirile și descrierea lor pe scurt.

Rogue One: A Star Wars Story

Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, este pe punctul de a primi cea mai mare provocare din viața ei, când Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat în ceva mult mai greu decât credea la începutul misiunii. Filmul ne va arăta o nouă parte a francizei Războiul Stelelor în același univers, dar văzut din altă perspectivă decât cea cu care ne-am obișnuit până acum.

Malèna

Orașul sicilian Castelcuto este înmărmurit și vrăjit de Malena, o femeie frumoasă rămasă singură după ce soțul acesteia a plecat la război. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar și mai provocatoare pentru bărbații animalici din oraș, Malena îndură cu decență privirile insistente, bârfele, ocheadele pline de încărcătură erotică ale băieților. Nevoită să se descurce singură după ce află că soțul ei ar fi fost omorât în război, Malena întreține relații cu diverși bărbați dispuși să îi ofere bani. Ea este urmărită de Renato, un băiat de 12 ani asupra căruia, involuntar, Malena parcă aruncă o vrajă. El este, de altfel, singurul care își face o impresie bună despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul în care invidia, primitivismul și instinctele neanderthaliene reușesc să înăbușe sufletul unei femei frumoase și onorabile.

Hachiko: A Dog’s Story

Remake al filmului japonez Hachiko Monogatari, din anul 1987, și inspirată dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia în prima parte a secolului al XX-lea, drama Hachiko: A Dog’s Story urmărește relația specială, apărută spontan între un profesor universitar și un câine pe care îl găsește pe stradă și îl duce în casa lui.

Ani de-a rândul, loialul animal Hachiko își însoțește în fiecare dimineață stăpnâul la stația de cale ferată și îl așteaptă în fiecare seară la aceeași oră și în același loc să se întoarcă de la serviciu. Într-o zi nefastă, însă, profesorul moare subit în urma unui atac de cord.
Timp de 9 ani, Hachiko merge zi de zi la gară pentru a-și întâmpina stăpânul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui și predându-le acestora o lecție despre iubire, loialitate și compasiune.

The Mist

După o furtună violentă, artistul David Drayton și locuitorii unui mic oraș sunt victimele atacului unor creaturi înfricoșătoare, camuflate de o bizară ceața extrem de densă.

Zvonurile sugerează că acestea sunt rezultatul unui experiment realizat la o bază militară din imediata apropiere. Baricadați într-un supermarket, Drayton și grupul său de supraviețuitori trebuie să-și rezolve problemele interne și abia apoi să-și înfrunte uniți inamicul pe care nici măcar nu-l pot vedea.

Les parapluies de Cherbourg

Genevieve, în vârstă de 16 ani, locuiește cu mama ei văduvă care are un magazin de umbrele în Cherbourg. Tânăra fată și Guy, un mecanic auto, sunt îndrăgostiți și vor să se căsătorească. Dar mama ei nu este de acord. Crede că fata este prea tânără pentru pasul ăsta și că băiatul nu este suficient de înstărit. Guy pleacă pentru doi ani în armată, iar Genevieve rămâne însărcinată. Ea îl iubește în continuare pe Guy, dar copilul ei are nevoie de un tată. Din acest motiv se mărită cu Roland Cassard.

Hotaru no haka

Una dintre cele mai emoționante povești de război din toate timpurile. Doi copii rămași orfani după moartea mamei, în timpul unui bombardament american din timpul Celui de Al Doilea Război Mondial, încearcă să supraviețuiască singuri. Ei își improvizează o locuință la marginea orașului, pe malul unui lac. Scenariul după care a fost realizat filmul a primit cea mai înaltă distincție a criticilor japonezi, echivalentul premiului Pulizer.

Awakenings

Malcolm Sayer (Robin Williams), un doctor nou venit, află că o secție a spitalului este plină cu pacienți catatonici, victime ale unei epidemii de encefalită petrecută cu mulți ani în urmă. Malcom este tulburat de situația precară a acestor oameni, dar și de faptul că sunt în această stare de decenii. După ce găsește un posibil remediu medicamentos, doctorul cere permisiunea să îl încerce pe Leonard Lowe (Robert De Niro), unul dintre pacienți.

Me and Earl and the Dying Girl

Greg, un licean excentric (Thomas Mann), își propune să își petreacă ultimul an de liceu ascunzându-se în biroul profesorului de istorie și făcând parodii cam nerușinate la filmele clasice ale cinematografului, care capătă nume precum A Sockwork Orange, Senior Citizen Cane, alături de prietenul său Earl (RJ Cutler).

Toate astea se întâmplă atât timp cât mama sa (Connie Britton) îi pune în vedere să se împrietenească cu o colegă de clasă (Olivia Cooke) diagnosticată cu leucemie.

Ceea ce pare un etern film pe tema tinerilor grav bolnavi, precum The Fault in Our Stars, devine, în mâna regizorului Alejandro Gomez-Rejon, după un scenariu de Jess Andrews, care și-a adaptat propriul roman, o poveste amuzantă și emoționantă despre o prietenie care se naște și despre adolescenți care se luptă cu circumstanțe necontrolabile și insondabile.

What Dreams May Come

În 1998 ROBIN WILLIAMS ne-a dus într-un loc unde nu am mai fost pîna acum. Pregateste-te sa intri pe cel mai frumos si magic taram la care visezi. WHAT DREAMS MAY COME este o puternica poveste de dragoste derulata pe tarîmuri de basm cum nu ati mai vazut niciodata.

Cînd Chris Nielsen (ROBIN WILLIAMS) moare într-un accident, el este condus de catre Albert (CUBA GOODING JR.) prin Summerland o tara de vis plãsmuitã de imaginatia lui. Aceasta este povestea de dragoste care tine pentru totdeauna, nu doar cît o viata de om, desfasurata într-un cadru feeric, în regia lui VINCENT WARD dupa scenariul lui RON BASS. Chris trece prin rai si prin iad pentru a-si regasi sotia, pe Annie. WHAT DREAMS MAY COME este dovada puterii pe care o pot da dragostea si curajul si a miracolelor pe care le putem înfaptui cînd nu ne dam batuti.

The Thirteenth Floor

Douglas Hall se trezește într-o dimineață din 1937 și descoperă în casa sa o cămașă plină de sânge, precum și pe șeful său, Hannon Fuller, mort. Spre surprinderea sa, nu-și amintește nimic din ce s-a întâmplat. Mai rău, nu-și amintește nici că el și Fueller trăiesc de fapt la sfârșitul secolului și, împreună, au realizat un program pe calculator care să simuleze Los Angeles-ul anilor ’30. Încercând să afle adevărul, Hall cel din 1937 se vede prins într-un adevărat vârtej de crime și trădări, din care singura ieșire pare a fi oferită de o femeie misterioasă pe nume Jane. Însă adevăratele intenții ale acesteia nu par a fi onorabile, iar secretele sale pot fi ucigătoare.

sursa