10 fapte intrigante despre Coreea de Nord, despre care la sigur că nu ați fost informat!

Coreea de Nord este una din cele mai închise țări din lume, cunoaștem cam puțin despre ea, de aceea orice informație din Coreea de Nord ne este interesantă. Am selectat pentru voi câteva fapte curioase despre situația de acolo, pe care cred că nu le cunoșteați.

1.Vreți să învățați? Plătiți pentru tot!

În Coreea de Nord părinții elevilor plătesc pentru tot – manuale, bănci, scaune, materiale didactice, materiale de construcție, etc.

2.Aici există propria Godzilla

În Coreea de Nord au filmat propria versiune a celebrului film, care a primit denumirea de ”Pulgasari”. A devenit foarte popular printre coreeni.

3.Aici e interzisă vânzarea ciocolatelor Choco Pies

În anul 2014 în Coreea de Nord a fost interzisă vânzarea dulciurilor Choco Pies. Acest lucru e legat de un complex industrial din Kasong, unde salariile uneori se ofereau în… aceste dulciuri. Coreenii erau nevoiți să iasă în stradă și să le vândă, pentru a obține bani cash, dar această opțiune a fost anulată de guvern.

4.Kim Jong-un a creat propria trupă muzicală, alcătuită doar din femei

Succesul lui lui PSY cu Gangnam Style l-a încurajat pe Kim Jong-un să creeze propria trupă muzicală cu denumirea de Moranbong, compusă doar din femei. Liderul nord-corean a vrut să demonstreze lumii o imagine mai modernă a țării sale.

5.Constituția Coreei de Nord e cea mai democratică… doar pe hârtie

Dacă veți avea ocazia să citiți Constituția Coreei de Nord, veți fi uimit de libertățile pe care le oferă, dar e vorba doar de o formalitate – realitatea e diversă.

6.Alfabetizarea – 100 de procente

Coreea de Nord are un nivel maxim de alfabetizare – 100 de procente. Doar așa state, ca Andorra sau Groenlanda, se mai pot lăuda cu așa ceva. Și nu sunt date autohtone – ci date, de care dispune CIA.

7.Lipsa semafoarelor

În Coreea de Nord nu sunt semafoare – traficul rutier (foarte modest, de altfel) este dirijat de agenți de circulație, cel mai des fete simpatice, care știu să-și execute meseria într-o manieră foarte elegantă.

8.Trei posturi TV

În țară sunt doar trei posturi TV. Unul lucrează doar seara, altele două – doar în zilele de odihnă.

9.În Coreea de Nord locuiește un american

Joseph Dresnok a ajuns în Coreea de Nord imediat după războiul de la începutul anilor 50. El a reușit să  se integreze în societatea locală, afirmă, că iubește țara din toată inima și se simte ca la el acasă.

10.Blugii sunt interziși

Kim Jong-un a interzis blugii, fiindcă,  în opinia lui, sunt ”îmbrăcămintea vestului”. Însă marijuana, din contra, este legalizată.

Sursa