10 citate de reținut în săptămâna asta. Îți vor schimba viziunile!

Actor de teatru și film, regizor, artist al poporului. A jucat în peste 150 de filme, este laureat a numeroase premii. E vorba de Oleg Tabakov, una dintre cele mai de vază personalități din Federația Rusă.

Iată câteva dintre cele mai remarcabile citate ale sale.

1. Abilitatea de a spune „mulțumesc” – este unul dintre cele mai importante obiceiuri.

2. Orice meserie are tainele sale și necesită talent.

3. Cu cât mai repede omul încetează să fie fățarnic și să confunde dorința cu realitatea, cu atât e mai bine pentru el.

4. Actorii se împart în cei care interpretează și cei care pot crea. Cei din urmă sunt numai 10%.

5. Toate discuțiile referitoare la faptul că filmul a ucis teatrul sunt niște prostii. Cu 50 de ani în urmă cineva spunea că teatrul va muri din cauza cinematografului. Au trecut acești ani și nimic nu s-a întâmplat. Ba din contra, filmul continuă să folosească într-un mod parazitar actorii de teatru.

6. Nu trebuie să ne temem să fim proști, amuzanți, absurzi. Omul e construit așa încât tot ce e mai interesant rămâne în afara atenției noastre.

7. Multe prostii se întâmplă din cauza că oamenii vor să placă.

8. Teatrul este locul de risc social. Dacă actorul nu știe, nu înțelege și nu conștientizează asta, el trebuie să plece din teatru. Poate că unor absolvenți ale facultăților de actorie le este greu să-și găsească de lucru, dar acesta este un semnal alarmant al crizei de pedagogi.

9. Timpul când cineva trebuie să aibă grijă de noi a trecut irecuperabil. Vrei să trăiești – învață să câștigi. Nu voi schimba nicio garanție socială pentru bătrânețea mea, pe acea libertate pe care am primit-o.

10. Când fiul meu era mic, iar eu veneam acasă târziu, el mă aștepta și îmi spunea: „Ridică-mă sus, tată”. Apoi făcea o pauză și preciza: „Pe neașteptate”.

Sursa