10 Cauze posibile, care te fac să te trezești mereu obosit! Scapă de această stare!

Trezindu-te dimineața, nu te poți impune să te ridici din pat? Care este motivul unei astfel de stări? Multe lucruri aparent nesemnificative ne epuizează atât fizic, cât și mental. Mai jos îți oferim câteva exemple, astfel încât în viitor să încerci să le eviți pentru a te simți plin de forță și energie!

1.În viața ta lipsesc activitățile fizice

Nu faci sport, nu mergi la fitness? În zadar. Consideri că nu îți ajung forțe pentru acest lucru și nici nu ai suficient timp. Aceasta este o mare greșeală. Întotdeauna poți găsi timp pentru cel puțin câteva exerciții. Nu este neapărat să te epuizezi cu activitățile fizice în fiecare zi, trebuie doar să ieși la aer și să mergi câțiva kilometri pe jos. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Georgia, oamenii sănătoși care s-au ocupat 20 de minute la sală timp de șase săptămâni s-au simțit mult mai energici și plini de viață decât cei care au lenevit.

2.Consumi puțină apă

Deshidratarea provoacă reducerea volumului sangvin, fapt care îngroașă sângele. Prin urmare, inima pompează cu mai multă dificultate, ceea ce înseamnă că oxigenul și nutrienții ajung cu o viteză mai mică la țesuturi și organe, sabotând în felul acesta nivelul de energie.

3.Ai insuficiență de fier în organism

Carența de fier poate provoca oboseală permanentă. Fierul joacă un rol important în menținerea funcționării normale a organismului: asigură un metabolism stabil și transportă oxigenul din plămâni către celule. Se absoarbe cel mai bine împreună cu vitamina C, mai rău cu cofeina. Fierul se găsește în alimente precum verdeața, carnea de vită, ouă și nuci.

4.Ești perfecționist

Căutarea idealului ne face să lucrăm mai mult decât este necesar. Stabilește-ți obiective mai simple și asigură-te că te relaxezi suficient. Învață să refuzi oamenii. Satisfacția constantă a dorințelor și nevoilor altora te epuizează moral și fizic. Trăiește pentru tine.

5.Nu exagera

Dacă ești una dintre persoanele care pun înainte întotdeauna ce e mai rău, imaginându-și tot felul de scenarii negative care ar putea avea loc, probabil experiemntezi din plin anxietatea. Aceasta te epuizează din punct de vedere mintal, lucru care contribuie la starea de oboseală permanentă.

6.Fast food-ul și alimentele dăunătoare

Fast food-ul conține cantități mari de zaharuri și carbohidrați simpli, care contribuie la creșterea rapidă a glicemiei, oferind o doză semnificativă de energie într-un timp foarte scurt. După care, glicemia scade și te simți extrem de obosit. Mănâncă mai multe legume și fructe proaspete, mai multă verdeață. Și nu uita de fibre!

7.Dezordinea la serviciu și acasă

Fă ordine mai des, astfel îți va fi mai ușor să te concentrezi asupra muncii care este cu adevărat importantă. Dezordinea care te înconjoară reduce capacitatea de a te focusa asupra muncii și îți încarcă creierul cu necesitatea de a procesa excesul de informație. Doar 15 minute de curățenie pe zi și viața ta va deveni mai ușoară.

8.Alcoolul

Consideri că este o modalitate bună de relaxare, dar nu e. La început, alcoolul într-adevăr are un efect sedativ, dar atunci când este asimilat, provoacă o eliberare de adrenalină. Dacă ai o sărbătoare sau pur și simplu vrei să servești un pahar de tărie, atunci fă acest lucru cu 3-4 ore înainte de culcare. Astfel, în dimineața următoare vei evita trezirea dificilă și durerile de cap.

9.Cafeaua și băuturile cofeinizate

Desigur, îți poți permite să începi dimineața cu o ceașcă de cafea aromată. Vei simți un val de forță, dar apoi un declin accentuat. Încearcă o altă modalitate de a te trezi dimineața, cum ar fi un duș de contrast și un pahar de suc proaspăt stors. Dacă totuși ești un iubitor de cafea, poți să o bei dimineața și după-amiază, precum și alte băuturi cofeinizate.

10.Petreci weekend-urile în pat

Dacă stai jumătate de zi în pat, înseamnă că seara vei adormi mai târziu și, în dimineața următoare, te vei trezi obosit. Planifică-ți în avans weekend-ul. De exemplu, mergi la cinema, fă o plimbare în parc, întâlnește-te cu prietenii. În general, încearcă să-ți petreci activ weekend-urile.