10 arme bizare, pe care Hitler nu a dovedit să le utilizeze. Vezi topul celor mai secrete armamente din cel de-al Doilea Război Mondial!

Doar după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial lumea a putut afla ce proiecte militare mai aveau discipolii lui Hitler, unele din ele meritând calificativul de ”superarme”, iar altele fiind atât de bizare, că nici nu e clar pentru ce se mai cheltuiau pe ele banii. Să revedem careva din ele.

1.V-4 Reichenberg – rachetă, condusă de kamikadze

Rachetele V-4 erau folosite în cel de-al Doilea Război Mondial, germanii au lansat mai mult de două mii de rachete asupra Marei Britanii, dar puțin cine cunoaște, că se făceau experimente și cu o rachetă, ghidată de un ”kamikadze”. Piloții acestor rachete-avioane mergeau la moarte sigură și erau obligați să semneze un document, că înțeleg toate consecințele posibile. Din fericire, aceste rachete nu au fost lansate în condiții reale de luptă.

2.Lansatorul de grenade Fliegerfaust

Imaginați-vă o mitralieră cu 9 canale, din care se lansează gloanțe. Iar acum imaginați-vă un asemenea lansator de grenade, care poate lansa simultan 9 grenade. Această armă a fost concepută contra avioanelor, deși putea lovi doar până la 500 de metri.

3.Rachetele А9/А10

Rachetele de acest gen se concepeau pentru un atac transatlantic asupra Statelor Unite ale Americii, însă după două tentative de lansare proiectul a fost închis – s-a întâmplat asta în anul 1943.

4.Tunul de infrasunet

Acest tun era proiectat pentru a dezorienta și de a imobiliza soldații dușmani cu puterea infrasunetului, dar germanii avuseseră multe probleme cu el, deoarece cel mai negativ impact acest tun îl avea asupra propriilor artileriști, care pierdeau foarte des cunoștința. Până la urma experimentul a fost considerat unul nereușit.

5.Avionul Heinkel He 162

Era un model de avion, construit în anul 1944, cu aripi din lemn, dar s-a dovedit a fi extrem de dificil de pilotat și majoritatea din cele 120 de avioane produse au suferit accidente fatale.

6.Tunul Schwerer Gustav (mai era și tunul Dora)

Aceste tunuri erau niște construcții uriașe, care se transportau pe căile ferate. Însă din cauza masei imense ele nu erau deloc mobile, cum se preconiza, iar multe poduri pur și simplu nu puteau rezista așa o greutate.

7.Tancul Panzer VIII Maus

Acest tanc avea o greutate uluitoare, triplă în comparație cu cele mai grele tancuri de serie – 188 de tone! El putea să se miște în apă, la adâncimi de până la 13 metri. Însă mai departe de machetă construcția lui nu a avansat.

8.Avionul Horten Ho-229

Un avion absolut unic pentru timpul său, în formele lui se văd clar influiențele ideii de avion-aripă, care ulterior a fost relansată de americani cu avioanele lor F-117 și B-2 Spirit. Forma aerodinamică a lui HO-229 îl camufla de la radarele engleze, dar germanii au dovedit să realizeze doar trei avioane de acest gen.

9.Arma cu țeava înclinată

Germanii experimentau cu armele cu țeava înclinată sub un unghi de 30, 45 sau chiar 90 de grade. Asta putea permite să împuști din șanț fără a scoate capul, dar această idee genială așa și nu a fost dezvoltată. Posibil din cauza, că armele de acest gen nu pot fi sigure sută la sută.

10.Tunul de soare

Încă o idee bizară, care, însă, se discuta destul de serios în Germania. Ideea consta în crearea unei oglinzi cosmice, care trebuia să reflecte razele solare peste dușmanii lui Hitler și în așa fel să-i nimicească.

Sursa

error: Content is protected !!