10 adevăruri cinice, pe care oamenii se încăpățânează să le înțeleagă!

Te-ai întrebat vreodată, de ce omul obișnuiește să facă unele și aceleași greșeli? Răspunsul e simplu: există anumite adevăruri în viață, pe care nimeni nu vrea să le recunoască și să le accepte, preferând să rămână în cercul eșecurilor lor personale.

1.Atunci când ierți totul în mod repetat, oamenii care te-au ofensat se conving de impunitatea lor

Din păcate, iertând pe cineva care te-a rănit, fie pentru prima oară, fie pentru a nuștiu câta oară, îl ajuți pe acel om să câștige încrederea în impunitatea acțiunilor sale (desigur, aici nu este vorba despre o greșeală mică, cum ar fi călcatul pe picior). Prin urmare, să ierți sau să nu ierți ține deja de principiile tale.

2.Nimeni și nimic nu va veni și nu te va salva de propria ta viață

Probabil, așa am fost crescuți cu basmele din copilărie, astfel încât să așteptăm vreun miracol sau cel puțin un semn, pentru a deveni ceea ce se presupune că suntem predestinați să fim. Totuși, trebuie să cobori cu picioarele pe pământ și să conștientizezi acest fapt: Dumnezeu nu te va suna.

3.În viață, eșecurile sunt o necesitate

Paradoxal, dar oamenii de succes au reușit în viață tocmai pentru că s-au împiedicat de multe ori, au fost refuzați, au lăsat mâinile în jos, au trecut peste obstacole, dar nu au renunțat. Acest lucru poate fi citit în orice biografie și văzut în orice film biografic.

4.Orice ai spune, banii sunt principalul lucru

Din cele mai vechi timpuri, generațiile mai în vârstă insistă neobosit că banii nu sunt principalul lucru în această lume. Banii nu îți aduc fericire, dragoste sau sănătate.

Să analizăm la rece situația și să recunoaștem cinic: totuși, cu bani e mult mai probabil să fii fericit, iubit și sănătos. Ai șanse de a vedea lumea, de a-ți realiza planurile, de a impresiona pe alții, de a găsi un suflet pereche sau de a ajuta copiii înfometați din Africa.

5.Chiar și pentru cel mai mare eșec există o scuză

Creierul nostru este genial. Acesta justifică constant incapacitatea noastră de a acționa (cu alte cuvinte, lenea și frica).

Teama de a schimba locul de muncă o justificăm prin necesitatea de stabilitate, frica de a căuta ajutor profesional – prin mândrie, imposibilitatea autorealizării – prin gândul că nu avem suficient talent ș.a.m.d.. Deci, găsim în mod constant motive al naibii de bune ca să nu facem ceva. Dacă acorzi atenție acestei abilități ale creierului și începi să lupți cu ea, există „riscul” de a deveni o persoană de succes.

6.Spune întotdeauna „Da” – aceasta nu este cea mai bună idee! 

În ultima vreme a devenit la modă să fii deschis pentru această lume, să reacționezi pozitiv la tot ce este nou, să simți libertate și să asociezi negația cu negativismul și distrugerea.

De fapt, cuvântul „Nu” nu este asociat cu negativismul. Mai degrabă, este legat de voința și selecția rațională a oamenilor, activităților și evenimentelor din viața ta. Întra-devăr, trebuie să poți spune „Da”, dar în același timp, trebuie să nu subestimezi puterea cuvântului „Nu”.

7.Nu ești primul care a simțit pe propria piele nedreptatea acestei lumi 

Fiecare dintre noi, chiar și cei mai fericiți la prima vedere oameni, au propriile probleme dar nu toți se lasă învinși de circumstanțe. Așadar, în momentele de disperare, este util să-ți amintești că nu ești singurul care a fost afectat de toate nedreptățile acestei lumi.

8.Toți oamenii poartă măști

Fii de acord, că la locul de muncă, între patru ochi cu partenerul tău și în compania tuturor prietenilor voștri, te comporți ca 3 oameni complet diferiți. În fiecare grup social parcă ne-am pune măștile acelor oameni, care s-ar potrivi cel mai mult circumstanțelor și împrejurimilor.

9.Merită să îți revizuiești lista de prieteni

Prietenii sunt resursa cea mai valoroasă pentru om și aceasta câștigă din ce în ce mai multă valoare odată cu trecerea timpului. Dacă la școală, numărul de prieteni pe care îi aveai putea depăși o duzină de oameni, atunci după 30 de ani, poți să îi numeri doar pe degetele de la o mână.

10.Fiecare om te folosește în felul său 

Angajatorul îți folosește resursele, iubitul sau iubita – emoțiile și corpul, cunoscuții – legăturile tale, abilitatea de a înveseli, capacitatea de a le împrumuta bani… Chiar și cel mai bun prieten este lângă tine, deoarece are nevoie de comunicare, sprijin, companie, încredere că va fi ajutat în momentele dificile. Oamenii nu au nevoie de tine așa, pur și simplu, doar pentru că ești așa drăguț. Pentru asta doar mama ta are nevoie de tine!

Ce alte gânduri ai adăuga la această listă?